2300 TL'ye anakart ve işlemci önerisi

Bütçe
2300 TL

Esgardir

Kilopat
Mevcut bilgisayarımın işlemcisini yükseltmek istiyorum. Doğal olarak anakartı da değiştirmem gerekiyor. Bütçe 2300-2400 TL arası, bu bütçenin üstüne çıkamam ne yazık ki. Öncelikle konuyu açma sebebimin kafa karışıklığım ve kararsızlığım olduğunu söylemeliyim. Diğer bir belirtmem gereken şey ise şu ki, anakartlardan pek anlamıyorum. Aralarındaki fiyat farkına ne sebep oluyor gerçekten tam anlamıyla bilmiyorum. Birçok yerde insanlar h serisi anakart yerine b tercih edilmesi gerektiğini söylüyor ancak neden böyle bir tavsiyede bulunuyorlar bu da kafamı karıştıran bir konu.

Her neyse durum şöyle ki, ilk başlarda Ryzen 5 3600 satın almayı düşündüm. Ancak fiyatı biraz pahalı geldi (şu an 1900 TL civarı sanırım) yanına uygun kaliteli bir anakart almak istesem toplam fiyat 2500-2600 TL'yi buluyor.

Sonrasında fiyatının ucuz olması sebebiyle i5 10400F'e yöneldim. Ancak Intel'in de anakartları pahalı ve Z490 chipset dışında bellekler 2666 MHz'yi geçemiyormuş. Açıkçası halen H410 chipset bir anakartla birlikte i5 10400F almayı düşünüyorum fiyattan ötürü ancak yukarıda dediğim gibi anakartlardan pek anlamıyorum. Dolayısıyla bana hangi işlemciyi ve hangi anakartı tercih etmem gerektiği konusunda gerekçesini de belirterek tavsiyede bulunursanız sevinirim. Özellikle anakart konusunda gerekçesini (H410 yerine neden B460 alınmalı gibi) söylerseniz hem ben de bir şeyler öğrenmiş olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
B460 alınmalı çünkü ekstra özellikler var ek olarak güç yollarında güçlendirmeler oluyor.

B460 alınmalı çünkü ekstra özellikler var ek olarak güç yollarında güçlendirmeler oluyor.

Bu ekstra özelliklere örnek verebilir misiniz? Günlük kullanım ve oyunda bana nasıl etkisi olur?
Yardımcı olabilecek varsa başka öneriler ve fikirler de bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleme:

Ne gibi özellikler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı