2300 TL'ye Sistem Önerisi

Siz şu anda bu sisteme mi sahipsiniz? Performans olarak nasıldır, ne tarz oyunlar oynuyorsunuz biraz bahsetseniz rica etsem. Bu bütçeyi zorlayabilir miyim bilmiyorum fakat bir köşede bulunsun :)

Aslında ben bu sistemi GTA 5, BF4 için almadım. CS:GO, LoL gibi oyunlar için aldım ve Full ayarlar da 180+ FPS alıyorum.

8 GB ram oyunlar için yeterli değil mi sizce? Sizin söylediğiniz gibi tek ram aldım ve boşta kalan slot kısmına da bir 8'lik daha çaktım, bu sadece bilgisayarı rahatlatır sanıyorum ki? RAM render işlemlerinde etki ediyordu galiba (en azından kısıtlı bilgilerimle bunu biliyorum veya bildiğimi sanıyorum.)

8GB bence uzun bir süre daha yetecektir. Dual Kit daha performanslı diye aldım, fakat yine size kalmış bir şey.

Uzun zamandır Warface oynuyorum. Oldum olası hep FPS oyunları oynamışımdır. Şayet yeni bir sistem alsam FPS oynamaya devam ederim diye düşünüyorum. Özellikle video çekimleri ve editleri yapıp Youtube kanalı oluşturmak. Bu açıdan Shadow Play benim için güzel ve önemli bir özellik. Bu da GTX 960'ı benim için çok güzel bir alternatif yapıyor.

Herkes Intel ve bunun üstüne sistemler öneriyor. Yok mudur acaba deli bir F/P AMD sistemi kuracak bir üyemiz?

Bu arada cevaplarınız için teşekkür ediyorum :)

2300-2500TL verip AMD alma bence. Intel iyidir :sinsi: i5 4460 ve GTX960 tabanlı bir sistem yap, keyfine bak.

Eğer AMD'de kararlıysan Recep Baltaş'ın Temmuz ayı sistem tavsiyelerinden yararlan.

CL RAM'e ulaşma süresi olduğu için CL9 öneririm fakat CL8'de kullanılabilir. Orası biraz da sana kalmış.
CL8 ileriye dönük bir tercih. PC toplarken her şey göz önüne bulundurulmalı. Bu nedenle tek modül, CL'si iyi bir ram, 4GB Vram öneriyorum.
Fazla bir fark olmasada ileride yardımcı olacaktır umarım. :)

Sana şöyle bir sistem öneririm.
2400.PNG

2300-2500TL verip AMD alma bence. Intel iyidir :sinsi: i5 4460 ve GTX960 tabanlı bir sistem yap, keyfine bak.
Katılıyorum.

Eki Görüntüle 85797
SSD çıkarılıp daha kaliteli marka ekran kartı veya anakart alınabilir. Üstelik o ramler yerine Gskill veya crucial alınmalı. Ayrıca güç kaynağının 550 veya 600 olması yük altında rahat çalışmaya olanak sağlar 500 w yeterli olsada daha iyisi ve daha fazlası alınabilir.

Eki Görüntüle 85797

SSD şu anda benim için bir lüks, oyun performansını ve kullanım kalitesini çok artırdığı bir gerçek ama her şeyi bir anda almam imkansız şu anda. İleriye dönük parça eklentilerine devam edebileceğim bir sistem benim için şu anlık kafi olacaktır. İyi bir başlangıç güzel bir devam benim istediğim. Bu arada 4GB'lık bir ekran kartı ama 128 bit ibaresi ile karşılaşıyorum. 2 GB 256'lık bir ekran kartı 4 GB 128'lık bir ekranı kartını tabiri caizse "dövmez" mi? :)

SSD şu anda benim için bir lüks, oyun performansını ve kullanım kalitesini çok artırdığı bir gerçek ama her şeyi bir anda almam imkansız şu anda. İleriye dönük parça eklentilerine devam edebileceğim bir sistem benim için şu anlık kafi olacaktır. İyi bir başlangıç güzel bir devam benim istediğim. Bu arada 4GB'lık bir ekran kartı ama 128 bit ibaresi ile karşılaşıyorum. 2 GB 256'lık bir ekran kartı 4 GB 128'lık bir ekranı kartını tabiri caizse "dövmez" mi? :)

Düşük güç tüketimi, güncellik ve DirectX12'ye daha uyumlu olması bence 256Bit'i döver :)

Dediğin olabilir ama SSD günümüzde artık gerek onun için daha ideal. Hiçbir şeyden kısılmadan alınması lazım elbet, senin dediğin gibi bir şey yapınca bir yerde açık oluyor. Onun için toplarken dengeli toplaman da fayda var. ;)

İşte burada her şey değişiyor. Başta daha önceden de belirtmiştim, daha öncesinde iyi bir sisteme sahip olan biri için SSD belki vazgeçilmezdir ama benim gibi gerçekten berbat bir sistemi uzun yıllar boyunca kullanmış biri için bu önerilen sistemler benim için muazzam şeyler. O yüzden SSD benim için şu an lüks diyorum. Zaten fiyat artarak 3000 TL civarına dayanacak bu gidişle :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı