Aslında 1 yıldan daha uzun süreli aboneliklerde cayma bedeli hakkımız var ve bize bu hakkımızı firmalar bildirmediği için doğal olarak tüketiciler olarak abonelik hakkında doğru bilgilendirme almamış oluyoruz. Olayın taahüt süresine ilişkin kısmına gelmeden önce daha önemli olan kısım yasalarda belirtilmiş olan bir kanunun bize firma tarafından bildirilmemesi ve üstüne üstlük para talep edilmesi.

Yani yasada açıkça belirtilmiş maddeler varken karşı tarafın savunma yapması bile bana komik geldi. Ya tutarsa yaptılar heralde. Faizi ile geri ödenmeliydi bence ama buda güzel.
Eğer ki bir avukat aracılığıyla icra yoluna gidilirse faiziyle alınabiliyor tabi. Burada ortadaki para miktarı da önemli.

Başarını gerçekten yürekten kutluyorum. Bu şark kurnazlarına papuç bırakmadığın süper olmuş. Ancak söyle bir saçmalık var. Şimdi sen 1350₺ ödüyorsun. Fakat kazandığın dava da tekrar aynı parayı alıyorsun. Varsayalım senin gibi aynı süreçten geçen ödeme yapıp dava açan ülke geneli 100 bin kişi olsa(ki fazlası vardır eksiği yoktur) ödemelerin ortalaması 1000 desek 1000*100.000 =100.000.000₺ Bunu temizinden(konuların uzmanı değilim bu arada) garanti bank da faize yatırsalar %17 ile 10 Milyona 32 gün için net kazanç =141.589₺ Bunu 10 ile çarpalım 141.589*10 =1.415.890₺ Yapıyor Bu bir ayda aldıkları para bunu dava min 5 ay sürse 5 ile çarpalım 1.415.890*5 =7.079.450₺ 7 Milyon tertemiz kazanç sağlar. Yani sürecin yavaş işlemesi ve dava açılınca kaybedeceklerini bildikleri halde önce ölümüne inkar ediyorlar. Dava açan olursa da aldıkları parayı faizde döndürüp tekrar aynı miktarda iade ediyorlar. Çok süper çok güzel bir iş yanılıyorsam aydınlatın.

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsunuz. Zaten cayma bedeli konusunda halkımız sürekli mağdur oluyo ve bu paraları ödüyorlar. Geri alan çok az kişi var. Sadece enflasyon farkını düşünecek olsak bile bu parayı dövize ya da gayrimenkule çevirmek, şirketin dönen parasının içine dahil olması çok normal bir şirket için. Tüketici hakem heyetinin bu süreçteki süreyi de hesaba katarak paramı 6 ay boyunca rehin tutan firmaya ayrı bir yaptırım uygulaması gerekir diye düşünüyorum.

Bence de öyle olması lazım çünkü dava sonucun da tt haksız bulunduysa dava edilmeden öncede haksız talepte bulunuyormuş demek oluyor. Sende bunu sadece dava ile tescilledin ve işlem başlatmış oldun. Sana icra yaparım ödemezsen baskısı ile thh davası öncesi aldığı ve 6 ay - 5 ay elinde tuttuğu paranın da faizini vermeli o halde bence itiraz hakkın olmalı. Zaten alacakları paranın faizi ile geri verileceği bir davayı kaybetsinler mutlaka fısıltı ile halk arasında yayılır. Bir daha sittin sene taahhütle iş yapmazlar.

Hocam peki bu davayı kazanma sebebi nedir? Kullanıcının, müşterinin yetersiz bilgilendirilmesinden dolayı mı? Okudum ama emin olamadım ya da anlayamadım sanırım, 1 yıldan uzun olup olmadığı ana sebep değilse?

Evet bu karar özelinde bakacak olursan tüketici arkadaşımızın başvurusunun kabulüne yönelik kararının ana sebebi "tüketicinin yetersiz bilgilendirmesi". Başka bir sebebe dayanılmamış.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…