24 bin TL'ye RTX 4060 sistem alınır mı?

Bazı kartlarda hem ölü yatırım hem de zarar yatırım oluyor diye söylüyorum yine kendi tercihiniz ama alım satım parça alım satımı yaptığım için nacizhane tavsiye

Intel'in a 600 serisi anakarti ile 14400Fli sistem 4060 la 26 k ya toplar

ben rx 6700xt kartımı 1 yıl garntisi varken 6500 tl ye aldım temmuz ayında 2. elden sahibinden sıfır farkına cok fiyat koyuyorlar ama alacaksanız dediğim sistemler daha iyi ve daha güncel

Nereden topladın 14400F 4060 26k ben göremedim link varsa bakalım hocam. Ayrıca Intel ölü soket iken üstüne DDR4 ne kadar mantıklı? AM5 DDR5 daha ileriye dönük olmaz mı? Benim gözümde 7500F RX7600 ikilisi daha mantıklı bir seçimdir.

Oyun performansı.

Genel performans: RTX 4060, RX 7600'e kıyasla ortalama %7 daha yüksek performans sunar. Ancak, ışın izleme (Ray Tracing) özelliği devre dışı bırakıldığında bu fark %2'ye kadar düşmektedir.

Işın izleme (Ray Tracing): RTX 4060, ışın izleme etkinleştirildiğinde RX 7600'e göre %20 daha iyi performans sergiler.

DLSS ve FSR: RTX 4060, NVIDIA'nın DLSS 3 teknolojisini desteklerken, RX 7600 AMD'nin FSR teknolojisini kullanır. DLSS 3, özellikle desteklenen oyunlarda daha yüksek kare hızları ve daha akıcı bir deneyim sunab.
İlir. Fiyat-performans açısından RX 7600 daha uygun bir seçenek olabilir. Ancak, DLSS ve daha iyi ışın izleme performansı gibi ek özellikler RTX 4060'ı tercih sebebi yapabilir.

Sonuç
Bütçe dostu seçenek: RX 7600, daha uygun fiyatı ve benzer rasterizasyon performansıyla bütçe dostu bir tercihtir.

Gelişmiş özellikler: RTX 4060, DLSS 3 ve daha iyi ışın izleme performansıyla geleceğe yönelik bir yatırım olabilir.

Eğer bütçeniz sınırlıysa ve ışın izleme sizin için öncelikli değilse, RX 7600 iyi bir seçim olacaktır. Ancak, DLSS 3 ve ışın izleme gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız, RTX 4060'ı tercih edebilirsiniz.

14400 hem DDR 5 hem DDR 4 destekli

7600XDEN daha iyi performanslı DDR 5 de

DDR5 anakart alıp kullancak o kadar DDR 4 set alabilir 2 k zaten DDR5 anakartlar DDR hazır set olarak cıkıyor ama anakart değişip RAM değişimi ile cok rahat 5'e upgrade 7600'e para vermektense

LGA 1700 kullanıyor ölü soket diyorsun da AM5'ten önce AMD4 aynı durumdaydı AM5 soket in bir ömür süreceğinin garantisi yok

En ucuz 25'e var ama dediğim gibi isterse sonra da n da değişebilir DDR 4 alıp 14400 o esnekliği tanıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…