24 bin TL'ye sistem toplama önerisi

2X:
Bütçeyi aşabilirsen 22100TL tutuyor bunlar.
Şu sistemi topla.

Hocam selam RAM tarafını değiştirmenizi öneririm çünkü CL değeri iyi olmasına karşın MHz oranı sizi tatmin etmeyebilir, ayrıca SSD'de aynı markanın MX500 diye bir modeli var ve yanlış hatırlamıyorsam YouTube'da çok uzun bir kullanım süresine sahip olduğunu duydum bir göz gezirmenizi öneririm.

Şu sistemi topla.
Hocam güzel bir sistem emegine saglık hali hazırda elimde ekran kartı mevcut ve sıfır halde onun icin ekran kartı asus model olarak belirttim birde sıvı sogutma önerirseniz sisteme sevinirim

Hocam selam RAM tarafını değiştirmenizi öneririm çünkü CL değeri iyi olmasına karşın MHz oranı sizi tatmin etmeyebilir, ayrıca SSD'de aynı markanın MX500 diye bir modeli var ve yanlış hatırlamıyorsam YouTube'da çok uzun bir kullanım süresine sahip olduğunu duydum bir göz gezirmenizi öneririm.
Bir modelin linki paylasmanız mümkün mü

Hocam güzel bir sistem emegine saglık hali hazırda elimde ekran kartı mevcut ve sıfır halde onun icin ekran kartı asus model olarak belirttim birde sıvı sogutma önerirseniz sisteme sevinirim

Bir modelin linki paylasmanız mümkün mü

Hocam eğer yüz yüze alacaksanız Vatan Bilgisayar'da da var ama fiyat ikiye katlanıyor.

Hocam eğer yüz yüze alacaksanız Vatan Bilgisayar'da da var ama fiyat ikiye katlanıyor.
hocam güzel söylüyorsunuzda
  • 500 - 1000 MB/s okuma yazma var bizim sistem icin kullandıgımız ssd
    7 k okuma 3500 yazma var birde önerdiginiz ssd sata nve2ssd alacagız sistemimize

Şimdi öncelikle bence 12. nesile geçmek çok mantıksız öyle çok fazla performans farkı olmaz 11400F ile olsa bile onu alıcağına 11600k işlemci alırsın 1K fazla ödeyerek. 11600k çok çok daha iyi performans verebilen bir işlemcidir hem bunun sayesinde aynı fiyata Z590 motherboard alabilirsin bir de M.2 SSD'nin pahalısını bulmuşsun ya normal SSD al ya da daha düşük yazma hızlı bir M.2 SSD zaten büyük dosya transferi olmadığı sürece M.2'nin M1 SSD ile pek bir farkı yok ayrıca ekran kartını biraz pahalıya bulmuşsun 9000 TL'ye 3060 var Zotac'in Zotac de kötü marka değildir tavsiye ederim. Ayrıca Liquid cooler eğer 12400F alacaksan gereksiz çünkü 12400F düşük GHz ddn dolayı çok ısı üretmiyor bende 11600k var 3.9 GHz OC bir işlemci ve ben bile Liquid cooler kullanmıyorum bir de ekran kartının saçtığı ısı yı da katarsak ki benim sistem 3070 olduğu için daha fazla ısı üreter buna rağmen Cooler Master HYPER212 Spectrum ile yaz aylarında 70 derecenin üstüne çıkmıyor bu değer 3060 da daha az olacaktır bu yüzden Liquid cooler çok gereksiz bence. Son olarak kasa. Gönderdiğin kasa benim bildiğim tanıdığım bir marka değil ve iyi gözükmüyor Cooler Master'ın Masterbox TD500 mesh i tavsiye ederim bir tık daha pahalı olsa da zaten beni dinlersen bu yaptığın ekstra ödemeden bile karla çıkacaksın hem büyük olduğu için ileride upgrade yapabilirsin hem de soğutma performansı emin ol daha iyi bu arada PSU'yu 650W al 700W gereksiz ben zaten 650W kullanıyorum 3070'li sistemde bunlar ekran kartının kasanın Z590 anakartın ve Hyper 212'nin ve i5 11600Knın linkleri:

https://www.akakce.com/ekran-karti/...0m-192-bit-gddr6-12-gb-fiyati,1068495221.html

Technopat Haberler

Geri
Yukarı