24 bit 192 kHz Ses Kartı mı 32 Bit 384 kHz Ses Kartı mı?

Zorlanmayacak olsam bu konuyu açmazdım 😅 1000TL kullanmayı gerektirecek bir şey yoksa hoparlör yazıcı ya da projeksiyon cihazı alacağım.

Creative AE-5 Plus AE-7 AE-9 vs. kartlarda bulunmakta. Hem oyun hem müzik için alıyorum.
O kart ile müzik olmaz. Yani benzer fiyata çok daha kaliteli müzik yapabilceğin kartlar var. Creative ses kartlarının kullandığı ASIO sürücüleri çok başarısızdır. Çok ciddi gecikme alırsın. Oyun için, 5.1 film izlemek için hatta yayın yapmak için gayet iyidir ama iyi bir müzik kayıt yapmak istiyorsan Creative'in üzerini çizeceksin.

**Yaklaşık 25 yıldan beri (Amiga 500 itibari ile) müzik teknolojileri ile uğraşıyorum o nedenle dediklermi dinlemek isteyebilirsin. 😉

Benim kişisel ve tamamen kanıtsız görüşüm o paraya harici bir DAC ve yine uygun harici bir amfi alın. Ses kartından kastınız sanırım PC'ye takıp kullanacağınız ASUS'un ses kartı gibi bir şey. Onlar da hakettiğinden kat kat pahalı diye biliyorum ve performansları da kötü. Fakat 32 Bit meselesinin aksine bunu hiç test edemedim. Bu konuda kesin konuşamam maalesef.
O kart ile müzik olmaz. Yani benzer fiyata çok daha kaliteli müzik yapabilceğin kartlar var. Creative ses kartlarının kullandığı ASIO sürücüleri çok başarısızdır. Çok ciddi gecikme alırsın. Oyun için, 5.1 film izlemek için hatta yayın yapmak için gayet iyidir ama iyi bir müzik kayıt yapmak istiyorsan Creative'in üzerini çizeceksin.

**Yaklaşık 25 yıldan beri (amiga 500 itibari ile) müzik teknolojileri ile uğraşıyorum o nedenle dedikler mi dinlemek isteyebilirsin. 😉

Arkadaşın müzik yapmak istediğini sanmıyorum. Sadece hobi gibi geldi bana. Kusursuz müzik dinlemek istiyor sadece. Tabi oyununu da oynamak istiyor aynı zamanda. Bu durumda 900'şar liraya bir harici amfi ile bir harici DAC alıp kullanması en doğrusu olmaz mı?

Benim kişisel ve tamamen kanıtsız görüşüm o paraya harici bir DAC ve yine uygun harici bir amfi alın. Ses kartından kastınız sanırım PC'ye takıp kullanacağınız ASUS'un ses kartı gibi bir şey. Onlar da hakettiğinden kat kat pahalı diye biliyorum ve performansları da kötü. Fakat 32 Bit meselesinin aksine bunu hiç test edemedim. Bu konuda kesin konuşamam maalesef.

Arkadaşın müzik yapmak istediğini sanmıyorum. Sadece hobi gibi geldi bana. Kusursuz müzik dinlemek istiyor sadece. Tabi oyununu da oynamak istiyor aynı zamanda. Bu durumda 900'şar liraya bir harici amfi ile bir harici DAC alıp kullanması en doğrusu olmaz mı?
Bana cevaben müzik de yapacağını sötylediği için böyle bir cevap yazdım. Eğer müzik yapmayacaksa kesinlikle haklısın. 😉

Bu arada sizi endişelendirmek istemem ama benim gibi vasat kulaklık kullanan çulsuz bir öğrenci değilseniz, ki olmadığınızı görebiliyorum amfi ve DAC konusunda ucuza kaçabileceğinizi sanmıyorum. Almadan kulaklığı kullanabiliceğinizi de hiç sanmıyorum. Para tuzağı marka 500 liralık ses kartları sizi bir yere ulştırmaz. Doğrudan şunu alın diyemem DAC lükse kaçtığı için bulmak çok zor kim bilir hangi sitede bulursunuz. Fakat şuna eminim ki öyle bir kulaklığı iyi cihazlarla beslemek zorundasınız. Seçenek olarak değil, gerçekten zorundasınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şurada amfi-DAC ikili örneklerini vermişler. Bu arada DAC bilgisayardan gelen dijital veriyi kulaklık işlesin diye analoğa kaliteli olarak dönüştürüyor, amfi de kulaklığa ihtiyacı olan gücü sağlıyor. Ve bu kadar son seviye bir kulaklığa şart bunlar. Aksi takdirde RTX 3090'a Intel Pentium işlemci ve 512MB RAM takıp kullanmaya çalışmak olur.

Açıkçası dediğiniz biraz kullandığım kulaklığa da vağlı sanırsam. Sennheiser HD800s ile kullanacağım ama çok net bir fark olacaksa 1000TL veririm.

Öncelikle hepinize teşekkürler ama konuya açıklık getireyim. Amacım müzik yapmak değil ki focusrite ses kartım ve yamaha mixerim var. Benim amacım bir yere gittiğimde her şeyi taşımak yerine (örneğin tatile gittiğimde) sadece HD800S'i beseleyebilecek kaliteli bir DAC almak. Ben öneri istemiyorum Creative'i sadece örnek olarak sundum onları da gördüğüm için. Evdeki ses sisteminden uzaklaşınca taşınabilirliği kolay olan kaliteli bir ses kartı alayım ki (600 Ohm'a kadar besleyebilen) hem kaliteli müzikten çok taviz vermeyeyim hem de istediğim yerde istediğim işi yapabileyim. Ben sayenizde cevapları aldım tekrar hepinize teşekkür ederim.

Öncelikle hepinize teşekkürler ama konuya açıklık getireyim. Amacım müzik yapmak değil ki focusrite ses kartım ve yamaha Mixer'im var. Benim amacım bir yere gittiğimde her şeyi taşımak yerine (örneğin tatile gittiğimde) sadece HD800S'i beseleyebilecek kaliteli bir DAC almak. Ben öneri istemiyorum Creative'i sadece örnek olarak sundum onları da gördüğüm için. Evdeki ses sisteminden uzaklaşınca taşınabilirliği kolay olan kaliteli bir ses kartı alayım ki (600 Ohm'a kadar besleyebilen) hem kaliteli müzikten çok taviz vermeyeyim hem de istediğim yerde istediğim işi yapabileyim. Ben sayenizde cevapları aldım tekrar hepinize teşekkür ederim.

Anladım taşınabilir istiyorsunuz olması ana konu sanırım, o zaman şunu öneririm Questyle QP1R DAP - Open Box fiyatı 700 dolar, diğer sitelerde 1000 dolar sanırım indirime girmiş bir süreliğine. Farkındayım dehşet pahalı fakat forum sitelerinde HD800s i hiç kayıp vermeden ancak bu çalıştırır demişler. Sizin sorduğunuz şekilde dümdüz ses kartı olarak bulamadım, iyi olur kötü olur bilmiyorum fakat kullanıp da öneren ya da tavsiye eden tek bir kişi bile yok. Belki tesadüftür belki de kötülerdir bilmiyorum. Bu da taşınabilir sonuçta. Hatta kulaklığı buna sonrada telefona takıp yürüyüşe bile çıkma imkanı sağlıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı