24 inç 240 Hz monitör önerisi

Şart degil hocam genellikle oyun oynuyorum cok film dizi izlediğim yok.

Dostum eksik cevap vermeden ihtiyaçlarını söylersen daha kolay cevap verebilirim. Hangi oyunları oynuyorsun? %80 rekabetçi %20 hikayeli oyun mu, yoksa tam tersi falan mı? Detay vermen lazım. Görüntü kalitesi mi yoksa hız mı daha önemli senin için?

Dostum eksik cevap vermeden ihtiyaçlarını söylersen daha kolay cevap verebilirim. Hangi oyunları oynuyorsun? %80 rekabetçi %20 hikayeli oyun mu, yoksa tam tersi falan mı? Detay vermen lazım. Görüntü kalitesi mi yoksa hız mı daha önemli senin için?

Goruntu kalitesi onemli %50 %50 rekabetci hikayeli oyun oynuyorum.

Goruntu kalitesi onemli %50 %50 rekabetci hikayeli oyun oynuyorum.
Bu model incelemeler doğrultusunda en yüksek renk gamutu ve kontrast oranına sahip. Eğer ergonomi ve kontrast oranı daha yüksek bir model arıyorsan R25F-30 overdrive level 3'te kabul edilebilir ghosting performansı sunuyor. 6k bandına düşmesini bekleyebilirsin.
Eğer daha yüksek maksimum parlaklık istiyorsan bu da olabilir.

@815867 @bluerr istediğiniz bilgilerin hepsini aşağıya yazdım, bana da bir monitör önerebilir misiniz ? unuttuğum varsa hemen mesajı revize edebilirim, önerilerinizi bekliyorum.

Bütçe: 8k Civarı duruma göre artırılabilir, 6-7 k bandında işimizi karşılayın bir monitör gelirse o da uygundur.

İsteğimiz 100 üzerinden 60-70 hız ve 40-30 görüntü kalitesi alabileceğimiz, 240hz max 1ms monitör, tercihen IPS ama siz daha iyi bilirsiniz. Daha çok hikayeli oyun oynama derdindeyiz ama arada fps oyunları da oynuyoruz.

@bluerr Selamlar,iyi forumlar.
Minimum 240 Hz ve kesinlikle 24-25 inç arası Gaming monitör aramaktayım %70 Online FPS oyunları oynamaktayım mümkün mertebe renklerinde güzel olmasına açıkçası önem veriyorum bütçem 17k öneride bulunursanız çok sevinirim.
En büyük endişem ghosting gibi kronik sorunları olmaması şimdiden teşekkürler.

@bluerr Selamlar,iyi forumlar.
Minimum 240 Hz ve kesinlikle 24-25 inç arası Gaming monitör aramaktayım %70 Online FPS oyunları oynamaktayım mümkün mertebe renklerinde güzel olmasına açıkçası önem veriyorum bütçem 17k öneride bulunursanız çok sevinirim.
En büyük endişem ghosting gibi kronik sorunları olmaması şimdiden teşekkürler.
24-25inç için 1080p'ye düşmeniz lazım. 1080p 240-360hz modellerin renk gamutu ve kontrast oranını bariz bir şekilde 2k 1080p 180hz ve 2k 240hz modellerden daha zayıf. Kesinlikle kötü değiller ama 5k'ya satılan 24g42e 180hz bile bunlardan daha iyi görüntü kalitesine sahip. Ekstradan vereceğiniz 13-14k size daha zayıf görüntü kalitesi ve daha yüksek HZ kazandırıcak. Bence kesinlikle değmez. Ben size alternatif modeller sunayım siz tercihinizi yapın.

1- Bütçenizin biraz üstünde ama %99 DCI-P3 destekleyen geniş renk gamutuna sahip Mini Led arka aydınlatmalı İPS panel Xiaomi var. Hız açısından gayet yeterli. Normal bir kullanıcının fark edeceği düzeyde bir ghosting yok. Maksimum parlaklık aşırı yüksek. Tüm ergonomi özelliklerini destekliyor. Mini Led arka aydınlatma sayesinde İPS ortalamasının tam 8 katı daha yüksek kontrast oranına çıkabiliyor.

2- G6 oled 240HZ, öğrenci indirimiyle en son 16.6k bandına düşüyordu ama güncel fiyatını bilmiyorum. Öğrenci indiriminden yararlanabiliyorsanız oled monitör süper hızlı ve canlı renklere sahip. %99 DCI-P3, sonsuz kontrast oranı, mürekkep gibi siyahlar ve gerçek 1ms tepki süresi.

3- İyi renk gamutu, iyi kontrast oranı, iyi panel kalitesi, iyi hız ve yüksek parlaklık sunan İPS monitör. Tabii ki de bir Xiaomi Mini Led gibi değil.

4- 24-25inç zorunlu diyorsanız şuna bakabilirsiniz. En azından kriterlerinizi karşılıyor.

24-25inç için 1080P'ye düşmeniz lazım. 1080p 240-360Hz modellerin renk gamutu ve kontrast oranını bariz bir şekilde 2K 1080p 180Hz ve 2K 240Hz modellerden daha zayıf. Kesinlikle kötü değiller ama 5K'ya satılan 24G42e 180Hz bile bunlardan daha iyi görüntü kalitesine sahip. Ekstradan vereceğiniz 13-14K size daha zayıf görüntü kalitesi ve daha yüksek Hz kazandıracak. Bence kesinlikle değmez. Ben size alternatif modeller sunayım siz tercihinizi yapın.

1- bütçenizin biraz üstünde ama %99 DCI-P3 destekleyen geniş renk gamutuna sahip mini LED arka aydınlatmalı IPS panel Xiaomi var. Hız açısından gayet yeterli. Normal bir kullanıcının fark edeceği düzeyde bir ghosting yok. Maksimum parlaklık aşırı yüksek. Tüm ergonomi özelliklerini destekliyor. Mini LED arka aydınlatma sayesinde IPS ortalamasının tam 8 katı daha yüksek kontrast oranına çıkabiliyor.

2- G6 OLED 240Hz, öğrenci indirimiyle en son 16.6k bandına düşüyordu ama güncel fiyatını bilmiyorum. Öğrenci indiriminden yararlanabiliyorsanız OLED monitör süper hızlı ve canlı renklere sahip. %99 DCI-P3, sonsuz kontrast oranı, mürekkep gibi siyahlar ve gerçek 1ms tepki süresi.

3- iyi renk gamutu, iyi kontrast oranı, iyi panel kalitesi, iyi hız ve yüksek parlaklık sunan IPS monitör. Tabii ki de bir Xiaomi Mini LED gibi değil.

4- 24-25inç zorunlu diyorsanız şuna bakabilirsiniz. En azından kriterlerinizi karşılıyor.

Öncelikle özenli bir cevap verdiğin ve alternatifler oluşturduğun için çok teşekkür ederim.
27 inç monitör kullandım hikaye tabanlı oyunlarda gerçekten çok daha özel bir deneyim hissettiriyor lakin FPS tabanlı çevrimiçi rekabetçi oyunlarda performansımı düşürüyor. Sizden ricam sizin son attığınız monitörde dahil olmak üzere birkaç monitörde ben eklesem ve Total'de bu monitörler arasından bir tercih yapacak olsanız siz hangisini seçerdiniz onu söyleyebilir misiniz?
İlk monitör sizin son attığınız olacak şekilde;

1- https://www.itopya.com/philips-evni...gnGJ_yd6cObYjUTzzXAcEOJSSdmMrPVlK0pcBYdIxBopC

2- Dell Alienware AW2523HF 24.5 inç 360 Hz 0.5ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör

3- https://www.vatanbilgisayar.com/asu...ix-0-3ms-380hz-fullhd-ips-gaming-monitor.html

4- https://www.vatanbilgisayar.com/asu...z-full-hd-freesync-g-sync-gaming-monitor.html

5- AOC 25G4SXU 24.5" 310Hz 1ms HDMI FHD Gaming Monitör - incehesap.com

Öncelikle özenli bir cevap verdiğin ve alternatifler oluşturduğun için çok teşekkür ederim.
27 inç monitör kullandım hikaye tabanlı oyunlarda gerçekten çok daha özel bir deneyim hissettiriyor lakin FPS tabanlı çevrimiçi rekabetçi oyunlarda performansımı düşürüyor. Sizden ricam sizin son attığınız monitörde dahil olmak üzere birkaç monitörde ben eklesem ve Total'de bu monitörler arasından bir tercih yapacak olsanız siz hangisini seçerdiniz onu söyleyebilir misiniz?
İlk monitör sizin son attığınız olacak şekilde;

1- https://www.itopya.com/philips-evni...gnGJ_yd6cObYjUTzzXAcEOJSSdmMrPVlK0pcBYdIxBopC

2- Dell Alienware AW2523HF 24.5 inç 360 Hz 0.5ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör

3- https://www.vatanbilgisayar.com/asu...ix-0-3ms-380hz-fullhd-ips-gaming-monitor.html

4- https://www.vatanbilgisayar.com/asu...z-full-hd-freesync-g-sync-gaming-monitor.html

5- AOC 25G4SXU 24.5" 310Hz 1ms HDMI FHD Gaming Monitör - incehesap.com
Biraz bakayım size dönüş yaparım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı