24 Mbps vs 35 Mbps

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bizim evde 35 Mbps Türk Telekom ev interneti var. Sözleşme bitiriyor yeniden yapalım dedik ama bu sefer zam gelmiş bize çok pahalı geldi. 24'e düşürmek istedik ama yetersiz gelirse diye düşünüyorum. 3 kardeşiz 2 abim var. Küçük abim zaten üniversiteye gittiği için Türkiye'de bile değil sadece yazın geliyor ama ben YKS'ye hazırlandığım için YouTube'dan video izliyorum. Büyük abim de bilgisayara bir sürü oyun indirip TikTok, YouTube, Instagram hepsini kullanıyor. Babam da saatlerce TikTok, YouTube izliyor. Bilemedim yeterli gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bizim evde 35 Mbps Türk Telekom ev interneti var. Sözleşme bitiriyor yeniden yapalım dedik ama bu sefer zam gelmiş bize çok pahalı geldi. 24'e düşürmek istedik ama yetersiz gelirse diye düşünüyorum. 3 kardeşiz 2 abim var. Küçük abim zaten üniversiteye gittiği için Türkiye'de bile değil sadece yazın geliyor ama ben YKS'ye hazırlandığım için YouTube'dan video izliyorum. Büyük abim de bilgisayara bir sürü oyun indirip TikTok, YouTube, Instagram hepsini kullanıyor. Babam da saatlerce TikTok, YouTube izliyor. Bilemedim yeterli gelir mi?

Yetmez 4 kişilik bir aileye 50 Mbps öneriliyor 24 Mbps yetmez.

Oyunları geceden sabaha indirirsiniz yaklaşık 3MB hızla iner kalan işleri gün içinde yapmaya yeter ancak oyunların gece inmesi şart yoksa tıkanırsınız.

32 Mbps = 4.3 MB/s
24 Mbps = 3 MB/s

1.3 MB fark var. Abartılacak seviyede değil. Şu an kullandığın internet yetiyorsa, takılmalar falan yaşatmıyorsa çok sorun yaşayacağını sanmam. Ağdaki trafik yönetimi daha önemli. Yine de daha fazla hızı daha uygun fiyata sunan bir İSS varsa ona geçmek mantıklıdır.

Tavsiye: Eğer 24 Mbps internet kullanımına geçerseniz ve sorun yaşamak istemiyorsan modem ayarlarından QoS ile kendi cihazına en yüksek önceliği verirsin. Böylece takılma yaşanacaksa bu senin cihazında olmaz, TikTok izlenen, oyun oynanan ve indirilen diğer cihazlarda olur.

Trafik önceliklerini bunun gibi yapılandırabilirsin:
(1 en yüksek öncelik)

1. Senin cihazın
2. Oyun oynanan diğer cihaz
3. Babanın telefonu

Daha uygun fiyata daha iyi hız veren alternatif firmalara yönelmenizi tavsiye ederim.
Başka firmalara sorduk zaten hepsi aynı fiyatı söylediler.

24 Mbps, sizin için hız kullanım yoğunluğunuza yetmez. Özellikle oyun indirme ve aynı anda video izleme sırasında yavaşlama yaşarsın. Oyun indirmeleri en fazla bant genişliğini tüketir oyunları gece indirsin abine oyun indirmelerini geceye bırakmasını söyleyebilirsin.
Öyle de olmuyor pek gündüz çalışıyorum birde gece geldiğimde oyunun inmesini bekleyemem diyor bende artık gündüz çalışacağım videoları gece indiriyorum o da istediği kadar oyunu gündüz işe gitmeden önce indiriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı