Binada sadece telekomun fiberi var, Turknet benim bina için CGNAT ip veririm diyor (Görüşme yaptım.) Tivibu kullanıyorum, başka operatörde çalışmama ya da çalışsa da tivibu izlerken internet hızında yavaşlama ihtimali var (Bu konuda görüşme yapmadım, düz mantıkla söylüyorum.)
Telekom'a mecburum yani. Ama anladığım kadarı ile netspeed sorgulamasındaki veriler ile modemdeki veriler açısından şanslı azınlıktayım. Zira hemen yanımızdaki binayı sorguladığımda çok başka rakamlar veriyor netspeed, o binadaki arkadaşın modem verileri de benimkine kıyasen gerçekten kötü. (Binalar arasında en fazla 15-20 metre var ama bu kadar fark çıkması da enteresan.)
Telekomdan hız testi yaptığımda (başka sitelerde de benzer sonuçlar alıyorum.), ping 5 ms jitter 0 hız da 33,5-34,3 mps (download) - 5,2-5,9 (upload) arasında çıkıyor. (35 Mps için telekom upload hızı 6 mps ye kadar şeklinde)
Fast .com dan test yapınca ping yüklü iken 37 ms yüksüz iken 23 ms çıkıyor, diğer değerler telekom ile hemen hemen aynı.
Ping benim açımdan sadece pubg mobile (emülatör üzerinden) için önemli, kardeşlerimle tek eğlencemiz, hafta 8-10 saat oyun oynuyoruz. Bunun dışında online oyun oynamıyorum. Oyunda da avrupa sunucusunda oynuyoruz ve kablolu bağlantıda ortalama olarak 30-45 arasında ping alıyorum.
100 Mps bağlantı için 8 Mps ye kadar upload hızı vereceğini söylüyor Telekom. Bunun bana oyunda bir getirisi olur mu acaba? (Haliye tek başına benim tarafım etkilemiyor, pubg mobile ın sunucusu daha önemli belki ama.)
Maddi tarafı da şu; 35 Mps den devam edersem 139,90 TL olacak yeni dönem.
100 Mps ye geçersem 184,90 TL olacak.
Sonuç itibari ile 45 ₺ ek maliyet ile 35 Mps den 100 Mps ye geçmek konusunda tavsiyeleriniz ne olur?
(Katkı sunan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.)