24" Monitör Tavsiyesi

BrkD22

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki zaman diliminde, müsait olduğum bir ara monitör almayı düşünüyorum. Monitörü daha çok oyun oynamak amaçlı, arasıra film izlemek amaçlı kullanacağım. Kafamdaki bütçe 500-600 TL civarında. Tabiki buraya yazmadan önce birkaç inceleme izledim, biraz bilgim var. Merak ettiklerimi aşağıda soracağım.

Aslında Asus'un VG24QE(VATAN COMPUTER - ASUS - 24" VG248QE GEN) modeli hoşuma gitti fakat fiyat olarak bütçemin biraz üzerinde. Monitörün 144Hz yenileme hızı olması gerçekten güzel ama bunun yanında benim pek kullanacağımı düşünmediğim 3D özelliği de mevcut. Buda fiyatını arttıran etmenlerden biri.

-Şimdi 144 Hz'nin oyunlarda maksimum 144 FPS almak dışında başka katkısı oluyor mu? Yani diyelim ki ben oyundan 60 FPS alıyorum. Burada monitörün 144 Hz olmasının, 60 Hz monitöre karşı bir avantajı var mı?

-3D özelliği bulunmayan, en az 100 Hz olan ve oyunlarda Ghosting efekti yaratmayacak alternatif mönitor tavsiyeniz var mı?

-VATAN COMPUTER - ASUS - 23" MX239H GEN

Asus'un bu modeli oyun oynamaya ne kadar elverişli? IPS panel olduğu için renk canlılığı, görüntü kalitesi zaten iyi bir seviyede. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Evet o durumun farkındayım ama işte o kadar para vermek istemiyorum. Birde Nvidia'nın 3D kiti de çok pahalı ve Türkiye'de bulunmuyor. Uğraş babam uğraş. O monitörü alıp sadece 2D kullanmak paranın bir bölümünü çöpe atmak olur. Aslında o özelliklerde yada o özelliklere yakın 3Dsiz başka bir monitör bulsam benim için daha iyi olur fiyat açısından.

İlk mesajımda yazmıştım 500-600 TL civarı diye. Aslında diğer merak ettiğim konular hakkında fikriniz varsa daha memnun olurum. Önce ne için para verdiğimi öğrenmem gerek. Bu iyi herkes bunu alıyor mantığıyla hareket etmeyi pek sevmiyorum. Yoksa dediğim gibi Google'a "gaming monitor suggestion" yazınca herkes Asus'un VG24QE modelini öneriyor. Ben alternatiflerin peşindeyim biraz. 100 Hz veya üzeri ve 3D özelliği olmayan monitör arıyorum açıkçası.

Ms olayını yazmayı unutmuşum. Yine bir dolu site araştırdım, ama istediğim özelliklere sahip bir monitör bulamadım. Eğer iyi birşey istiyorsak 850 TL seviyesine çıkmamız gerekecek anlaşılan, yada daha az özellikli bir monitör alacağız.

- - - Güncellendi - - -

http://www.vatanbilgisayar.com/Moni...an-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58030

http://www.vatanbilgisayar.com/moni...an-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64400

Bu iki monitör arasında seçim yapacak olsanız hangisini tercih ederdiniz. 1" benim için çok önemli bir fark değil.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar attığım mesajı güncellemek pek tarzım değil ama son mesaja cevap atabilecek biri yok mu? Belki yarın monitörü almaya gidebilirim, hazır iş güç yokken.

2.monitörden kastınız VX238H mı?[h=1][/h]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…