24 pin, 20 pin bağlı olarak PC çalışır mı?

Necati ÜNAL

Kilopat
En son pili çıkarıp taktım ve bu hata karşıma çıktı. Bilgisayarı bir arkadaşımdan aldım. Onun evinde çalışıyordu. Eve getirdim kurdum ve Intel logosu, normal olarak başlatı seçtikten sonra Windows açılış logosu geliyor ve kendine reset atıyor. Belki de sorun PSU'dan gelen bu kablonun tam olarak uymaması olabilir bilemiyorum. Sağda toplam 4 pin boşluk kaldı fakat sistem dediğim yere kadar geliyor. BIOS'a girebiliyorum bu arada. "The following are warnings that were detected during this boot. These can be viewed in setup on the Event Log Page. Warning : CMOS Battery Failure Warning : CMOS Checksun error Warning : CMOS Time Not Set" Ne yapmam gerekiyor?
20190102_222010.jpeg
IMG-20190102-WA0019.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
En son pili çıkarıp taktım ve bu hata karşıma çıktı. Bilgisayarı bir arkadaşımdan aldım. Onun evinde çalışıyordu. Eve getirdim kurdum ve Intel logosu, normal olarak başlatı seçtikten sonra Windows açılış logosu geliyor ve kendine reset atıyor. Belki de sorun PSU'dan gelen bu kablonun tam olarak uymaması olabilir bilemiyorum. Sağda toplam 4 pin boşluk kaldı fakat sistem dediğim yere kadar geliyor. BIOS'a girebiliyorum bu arada. "The following are warnings that were detected during this boot. These can be viewed in setup on the Event Log Page. Warning : CMOS Battery Failure Warning : CMOS Checksun error Warning : CMOS Time Not Set" Ne yapmam gerekiyor?Eki Görüntüle 356764Eki Görüntüle 356766
Pil dediğiniz normal batarya mı yoksa BIOS Pili mi?

Evet girebiliyorum fakat bu hatayı sadece bir kereliğine verdi daha sonra kendi kendine reset atmaya başladı. i3 2100 işlemci bu arada.
Bunlar uyarı sadece. BIOS saati yanlış vs. diyor. Çok büyük problem yaşatacağını sanmam. Pili çıkarıp takmanızdan dolayı BIOS'un sıfırlanmasından kaynaklı olmuş.

BIOS'tan sistem saatini ayarlayın. (Sağa veya sola kaydırmak için Tab tuşu kullanılıyordu sanırım eski sistemlerde) Sonra bilgisayarı kapatın. Tekrar açın. O hata muhtemelen gidecektir.

BIOS'tan sistem saatini ayarlayın. (Sağa veya sola kaydırmak için Tab tuşu kullanılıyordu sanırım eski sistemlerde) Sonra bilgisayarı kapatın. Tekrar açın. O hata muhtemelen gidecektir.
O hata zaten şuan yok. Dediğim gibi sadece bir defa geldi pili çıkarıp takınca. Şuan Windows açılış logosuna kadae gelip reset atıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı