24 Pinlik Kablodan 1 Tanesi Koptu

ridoratti

Decapat
Katılım
16 Temmuz 2018
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
IMG-20181108-WA0000.jpeg

Arkadaslar gordugunuz gibi olan bu 2 kirmizinin yanindaki siyah kablo muhtemelen legimi tutmamis PC'ye taktim anakart calisiyordu, sorunsuz. 24 pin olarak gozukuyor 4 pin var ayrica. Nasil duzeltirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolar lehimle değil buradaki gibi pinler ile sıkıştırılır. Soketi anakartan çıkardığınız zaman tahmin ediyorum ki verdiğim resimdeki gibi bir pin ya düşecektir yada hala kablonun girmesi gereken yerde yani 2 kırmızının yanı dediğiniz yerinde takılı vaziyettedir. Çıkarması çok zahmetlidir, küçük bir tırnağı vardır ona ulaşılıp ters yöne itilip çekilmesi gerekir.
Çok benzer olmasa da mantığı şu şekilde örnek verelim.
 
hocam takmadan pc calisiyor ama yinede icim rahat etmiyo ben kabloyu iceri dogru bastirsam arkadanda elektrik bandiyla tuttursam idare edermi?
Bahsettiğim yuvada pinin hala durduğundan eminseniz ve kabloyu yuvaya soktuğunuzda bu pine temas ettiğinden emin olacaksanız yapılabilir fakat sağlıklı da olmayacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı