24 yaş tıp fakültesine girmek için geç mi?

Hiç bir şeyi kafana takma kardeşim özellikle yaşını, çalışırsan yaparsın. İnşallah kazanırsın, kendinden çok emin ol ve en güzeli ailen senin arkanda sırtın yere gelmez, gurur duymalısın. O yüzden çalış çalış çalış, kafa dağıtmak için spora gidebilirsin seni zinde tutar ve öz güvenin artar. O yüzden bass.

Abim Ege Tıp mezunu. Cezaevinden çıkıp 50-60 yaşlarında bile okuyan amca olduğundan bahsederdi.

Dostum ben diş hekimliğini bırakmış tıp fakültesine geçmiş biri olarak şunu söylemeliyim kesinlikle tıp gelmezse diş fikri çok yanlış. İçinde kalacaksa bir ömür benim gibi gözlerin doktor olmakta kalacaksa istiyorsan 50 yaşına gel yine okunur ancaaak ben illa doktor olacağım çok hevesliyim demeyen bir insanın kesinlikle ama kesinlikle okumaması gerektiğine inanıyorum. Her şeyiyle bu kadar zorlayıcı bir meslek olamaz diye düşünüyorum. Para için yapılmaması gerektiğine hatta hiçbir mesleğin para için yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Neden geç olsun ki o zaman 18 yaşında üni girenler de hayata geç başlıyor sonuçta 15 yaşında berber , aşçı çırağı olup 18 inde kalfa olup parasını kazananlar var. Böyle düşünme yalnızca ailenin dediğine bak sonuçta maddi geçimini onlar sağlıyor. Onlar maddiyatını sağladıktan sonra gerisi gelir. Zaten üni ortamında da ha 3.giriş ha 6.giriş birşey farketmez zaten ilk yada 2.yılında giremediysen sistemin dışına çıkıp o azınlığa girmişsindir.

Ben veteriner fakültesinden 26 yaşında mezun oldum. İnan hiç geç değil. Aksine bizim fakültemizde 30 yaş üstü bir hayli öğrenci vardı. Sevdiğiniz ve ömür boyu yapmak istediğiniz bir meslekse asla takılmayın ve devam edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…