24 yaşında YKS'ye girmek için geç mi?

umutskywalker

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, aslında sorum daha doğrusu içimi dökme isteğim sorudaki kadar basit kısa ve öz. 2021 girişli olduğum bir üniversite ve okuduğum bir bölüm var fakat o kadar istemediğim ve zoraki devam ettiğim bir yer ki çoğu sınavlara girmedim dersleri sevmiyordum uzattım da uzattım ve 24 yaşıma geldim halen içimde bir keşke acaba devam ediyor diye bu yıl radikal bir karar aldım. Tekrar sınava gireceğim 2025 için. Ne olacaksa olsun kafasındaysanız son seneniz de olsa ilk sene de sınava girme cesareti bulabiliyorsunuz. Not eklemeyi unuttum fakat bir yandan harici olarak kendi yaptığım işim de var. Haliyle 24 yaşına da geldik, şu an aldığım kararlar, ders dinlerken zihnimin olgunluğu sınav senelerimle tabii ki aynı değil. Önceden de antrenmanlıyım. Sizce 24 yaş bazı şeyler için geç mi halen erken denebilir mi?

Keyif alacağın bir bölüme gitmen bundan sonraki hayatında verebileceğin en iyi karar.
Boş beleş bir bölüm değilse, iyi bir bölüm ve iyi bir üniversiteyse düşünme direkt ders çalışmaya başla. Harici olarak yaptığın işin maddi getirisi de varsa hiç hiç düşünme YKS'ye gir.

24 yaşında okul okunabilir mezun olunca otuzlarına gelirsin ama o 4 yılda başka şeyler de denebilir bir zanaat öğrenilebilir ama işin sonucu senin hayatın geç değil ne okumak istediğinde önemli.

Bu hayatta hiçbir şey için hiçbir zaman geç kalındığını düşünmüyorum. 24 yaş büyük bir yaş değil ki olsa bile bu hayatta önemli iki şey var; iş ve eş seçimi. Gönülden istemediğiniz işi yapar veya bölümünü okursanız mutlu olamazsınız istisnası yok bunun. Sadece gerçekçi olun ve çalışın. Gerçekçi olun derken 100-150k üstü sıralamayla iyi olmayan üniversitelere girme hayali kurmayın diyorum, kişisel görüş değil bu. Bugünki zihniniz eskisi kadar esnek veya öğrenme istekli olmayabilir bir şeyler öğrenirken, normaldir ancak şuan zihniniz gelecekte hiçbir zaman olmayacağı derecede açık öğrenmeye, gerçekten hedefiniz varsa ve inanıyorsanız beklemeyin. Hedef olarak kastım x üniversite x bölümü değil, hayat planı. Mühendislik ise hedef eğer atıyorum "Almanya'ya gidip BMW'de araçların şu şu bölümünü iyileştirmeye çalışacağım" gibi. Okuma sürecinde o hedefe yönelik kendinizi geliştirirseniz yaşın "dezavantajını" ortadan kaldırırsınız kötü de hissetmezsiniz eğer yaşı çok takıyorsanız. Bir şeyler için geç kaldığınızı düşünüp kendinizi yiyip bitirirseniz aynı şeyleri 2 3 sene sonra da söylersiniz 10 sene sonra da söylersiniz, genç yaşınızın gençliğini de yaşayamazsınız su gibi akıp gider bu yıllarınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı