Bende bir süredir, araştırma içerisindeyim. Bildiklerimi kısaca özetlemek gerekirse. Kullanım yönüne göre paneli seçmen gerekiyor. AAA ya da E-spor tarzı oyunlara göre iki farklı gruba ayırdık diyelim. AAA da IPS, E-spor tarzı oyunlarda TN panel öneriliyor. Söylenene göre 1 Ms özelliğini IPS ekranlarda verimli olarak kullanılmadığı yönünde yorumlar okuyorum. İkinci olarak ise sync teknolojisi vs Dyac teknolojisi. Çoğu okuduğum yazıya göre bu iki teknolojinin de aynı şey olduğu söyleniyor. Bundan dolayı Zowie XL2546'de bulunan Dyac özelliği ile aynı sync teknolojisindeki gibi FPS düşüşlerinde aldığın FPS kadar HZ alıyorsun diyebiliriz. Öneri monitör konusuna gelecek olursak, teknoloji ürünleri satan sitelere istediğin özellikleri yazdığında çıkan ürünler dışında maalesef pek fazla alternatif yok.
Asus TUF - Asus Rog - BenQ Zowie - Acer 'in ürünlerine göz gezdir. Benim tercihim FPS oyunlarını oynamak olduğundan dolayı, BenQ ve Asus Rog modellerinin TN panelli olanlarına daha sıcak bakıyorum. Bu modellerde ise bir indirim olmadığını düşündüğümüzde maalesef, 3800 civarında parayı gözden çıkarmak gerekiyor.