240 Hz 1 ms monitör önerisi

Youtube'dan 2700x ve RTX 2070 super ile 1080p gameplay videolarına bakarsanız bazı oyunlarda 240 FPS alamayacağınızı farkedersiniz. Düzenli olarak oynayacağınız bir oyun için 240 HZ monitör alacaksanız bir araştırın derim. Videolardan anladığım kadarıyla 2700x 1080p'de RTX 2070 Super'e darboğaz yapıyor.
Ekran kartı kullanımı belirli bir yüzdeyi geçemiyor oyununa göre. Bu olurken işlemci kullanımı da düşük görünüyor MSI Afterburner gibi programlarda. Bunun sebebi oyunların mimari itibariyle kullanmadığı sanal izlekleri bu tür programların boşta duran çekirdek gibi algılaması.

Bende bir süredir, araştırma içerisindeyim. Bildiklerimi kısaca özetlemek gerekirse. Kullanım yönüne göre paneli seçmen gerekiyor. AAA ya da e-spor tarzı oyunlara göre iki farklı gruba ayırdık diyelim. AAA'da IPS, e-spor tarzı oyunlarda TN panel öneriliyor. Söylenene göre 1 ms özelliğini IPS ekranlarda verimli olarak kullanılmadığı yönünde yorumlar okuyorum. İkinci olarak ise Sync teknolojisi vs dyac teknolojisi. Çoğu okuduğum yazıya göre bu iki teknolojinin de aynı şey olduğu söyleniyor. Bundan dolayı Zowie XL2546'de bulunan dyac özelliği ile aynı Sync teknolojisindeki gibi FPS düşüşlerinde aldığın FPS kadar HZ alıyorsun diyebiliriz. Öneri monitör konusuna gelecek olursak, teknoloji ürünleri satan sitelere istediğin özellikleri yazdığında çıkan ürünler dışında maalesef pek fazla alternatif yok.

ASUS TUF - ASUS ROG - BenQ Zowie - Acer'in ürünlerine göz gezdir. Benim tercihim FPS oyunlarını oynamak olduğundan dolayı, BenQ ve ASUS ROG modellerinin TN panelli olanlarına daha sıcak bakıyorum. Bu modellerde ise bir indirim olmadığını düşündüğümüzde maalesef, 3800 civarında parayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Çok teşekkür ederim yorum için benim düşüncem de bu yönde FPS tarzı oyunlar oynadığım için TN panel almayı düşünüyorum ASUS ve BenQ arasında da çok büyük bir para farkı yok 200 300 lira kadar oynuyor.
YouTube'dan 2700X ve RTX 2070 Super ile 1080P gameplay videolarına bakarsanız bazı oyunlarda 240 FPS alamayacağınızı farkedersiniz. Düzenli olarak oynayacağınız bir oyun için 240 Hz monitör alacaksanız bir araştırın derim. Videolardan anladığım kadarıyla 2700X 1080P'de RTX 2070 Super'e darboğaz yapıyor.
Ekran kartı kullanımı belirli bir yüzdeyi geçemiyor oyununa göre. Bu olurken işlemci kullanımı da düşük görünüyor MSI Afterburner gibi programlarda. Bunun sebebi oyunların mimari itibarıyla kullanmadığı sanal izlekleri bu tür programların boşta duran çekirdek gibi algılaması.

Önümüzdeki aylarda işlemcimi de değiştireceğim farkındayım dostum teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı