240 Hz G-Sync monitör tavsiyesi

Ayrıca donanımsal G-Sync chipiyle G-Sync uyumlu Freesync monitör arasında gözle görülür bir fark olmadığı kanıtlandı. G-Sync chipi Nvidia’nın satış reklamıydı, başarılıda oldu. G-Sync her monitör bu chip için Nvidia’ya 1000 TL civarı para ödüyordu. Yeterince ekmeğini yedikten sonrada AMD’yle rekabet için, yüksek maliyeti azaltmak için bunun Displayport kablosuyla Freesync gibi kullanılabileceğini söyledi ve destek verdi.

Bilgiler için ayrı ayrı teşekkür ederim. Artık teknoloji IPS paneli TN panel ile eşit seviyedeki tepkime süresine inmiş halde de gördük Peki IPS panelde Input Lag oluyor mu? Bir de 0.5 ms gtg TN panel var dediniz, https://www.hepsiburada.com/asus-vg...ync-full-hd-tn-oyuncu-monitor-pm-HB00000GHMVB buradaki model bahsettiğiniz kritere uygun mu? Birde bahsettiğimiz monitörleri displayspecifications sitesinde karşılaştırdığım zaman ekteki gibi değerler ortaya çıkmakta. Sizce ne kadar güvenilir ve doğru bu değerler? @Rulingthehun

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 44
Attığınız linkteki monitörde bahsettiğim panelden kullanıyor. Fakat 165 hz olduğu için bir anlamı yok.
Gigabyte AORUS’un bu modeli 0.5 ms MPRT, 240hz, tn panel.
Fakat ben tn panel monitörlerin hiçbirini tavsiye etmiyorum (Profesyonel e sporda kullanılmayacaksa, $XXXXX ödüllü turnuvalara katılmayacaksanız.). IPS panel bu kadar gelişmişken, 1 ms GTG değerleri veriyorken eski teknoloji olan TN paneli kullanmak göze işkence etmekten başka bişey değil.
Bahsettiğim Asus TUF 280 hz monitörün input lag değerini bilmiyorum fakat Asus’a input lag konusunda güveniyorum. Zira Technopat’ın da incelemesini yaptığı Asus TUF Gaming VG27AQ IPS panel ve 1440p çözünürlüğe sahip olmasına rağmen input lag değeri çoğu TN panel oyuncu monitörlerinden daha iyi.
Technopat ekibinin kendi input lag ölçüm cihazıyla yaptığı testlere bu makalede ya da Technopat YouTube kanalından bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
merhabalar, aklım bu gsync - gsync compatible konusunda çok karışık. bu forum da dahil olmak üzere birçok yabancı forumda da uyumlu monitörlerde sorunlar yaşayanlar var. parlama olsun flicker olsun. ben monitör alacağım ve günlerdir gsync olayını araştırıyorum. bu konu üzerinde durmamın sebebi yırtılmalardan nefret etmem. acaba siz hangi monitöre sahipsiniz ? monitörünüzde LFC özelliği var mı ? ve uyumlu monitöre sahipseniz yırtılmalar küçük de olsa oluyor ama umursamıyor musunuz? yoksa bu uyumluluk özelliği monitör fps aralıklarında aynı modüllü gsync gibi mi çalışıyor? bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim. variable overdrive özelliği gsync e bir garanti veriyor. o yüzden kafam bir hayli karışık. monitörü deneyeceğim bir yer de yok o yüzden bunları buradan sormak istedim.

Merhaba

Nvidia resmi sitesinde de yazdığı gibi G-Sync Compatible yırtılma ve takılma yaşanmayan oyun deneyimi sunabilecek olduğu NVIDIA tarafından onaylanmıştır. Ben AHVA IPS panel, G-Sync Compatible ve TN panel, no sync monitörler kullanıyorum. G-Sync Compatible'da hiçbir sorun yaşamadım. Şu an üretimde G-Sync chipli monitör neredeyse hiç yok. Nvidia kendi teknolojisini yok etmek istemiyorsa zaten G-Sync Compatible desteğini en iyi şekilde sunmak zorunda. Fotoğraftaki G-Sync Ultimate'i de Nvidia 55" üstü televizyon kadar monitörlerde kullanacağını söylüyor.
Monitör kullanım amacınızı bilmiyorum fakat önceliğiniz rekabetçi online oyunlar değilse bildiğim donanımsal G-Sync chipli monitör bu var.
Tabi rekabetçi oyunlar için bu tarz bir monitör düşünülemez.

teşekkürler cevap için ama resimde fark ettiyseniz gsync e sertifikalı ve 300 aşırı teste tabii tutulmuş ve variable overdrive ı var da diyor . bunlar sadece ''onaylanmış'' dedikleri uyumlularda yok. eh insan o kadar sorunla karşılaşanı görünce de güvenilir olana kayıyor. bu arada şu an yok ama çipliler üretilmeye devam edecek değişik bir pazarlama yoluyla . ben teorik olarak konuya hakimim ama sizden tecrübenizi öğrnenmek istemiştim. tekrar saolun. siz şanslı olanlardansınz belli ki. ben online fps dahil her türlü oyun oynarım.. o yüzden 24 inç TN düşünüyorum.

MPRT ile GtG arasındaki fark nedir? Çünkü internet sitelerinde Aorus 0.5 ms MPRT sunuyorken, Asus ve MSI 1 ms GTG sunuyor. Aralarındaki fark nedir?
++

Sizce VG258QR, içlerinde en düşük tepkime süresi ve Input Lag değerine sahip monitör mü? Çünkü About Asus VG258QR input lag - Blur Busters Forums burada aşağı kısımda "VG258QR input lag 2.3ms on 165hz" bilgisi paylaşılmış.

Son düzenleme:
Şöyle açıklıyım IPS monitör alırsanız İnput Lag olur. TN panel alın çok daha hızlıdır. GTG bildiğim kadarıyla gerçekçi 1 ms veriyor. Vatandaki Gsync destekli olanlara bakın 3 model var zaten 24 inç olan.

Gigabyte AORUS 24.5" KD25F 240Hz 0.5ms 2xHDMI DP FHD Gaming Monitör | ITOPYA
ve

Gigabyte olan modelde "0.5 MPRT"yazıyor. Asus olan modelde ise Tepki Süresi : 1ms (Griden Griye),0.5ms (Gray to Gray, Min) yazmakta. Input Lag olarakta daha düşük görünüyor Asus 165 Hz olan. 240 Hz yerine 165 Hz Asus modeli alsam çok mu yanlış yapmış olurum?

Birisinde GTG tepkime süresi yazıyorken, diğerinde MPRT olarak tepkime süresi verilmiş. Halen MPRT ile GTG arasındaki farkı anlayamadım.

Asus 165 lik olanı alın. Yeterlidir ve kaliteli monitördür. Diğeri daha iyi ama bir monitöre o kadar para verilmez. Asus olan hem ucuz ve çok hızlıdır kalitelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…