240 Hz G-Sync monitör tavsiyesi

240 Hz ile Asus arasındayım. 165 Hz alırsam, 240 Hz almadığım için pişman olur muyum diye düşünüyorum açıkçası

Tepkime süresine önem verdiğinize göre, multiplayer rekabetçi oyunlar oynuyor olmalısınız. Diğerlerinin aksine, her ne kadar ASUS, Fast IPS ile TN panelin tepkime süresine çok yaklaşmış olsa da, IPS panellerde halen ghosting diye bir gerçek var. Pürüzsüz bir oyun deneyimi istiyorsanız mutlaka TN panel tercih etmelisiniz. Yukarıda önerilen Gigabyte KD25F modelinin yanında, Zowie XL2546 modeline de bakmanızı öneriyorum. İndirimleri takip ederseniz makul bir fiyattan satın alabilirsiniz.

Son nesil IPS AU Optronics paneller TN seviyesine çok yaklaştı artık. TN almak eskisi kadar mantıklı değil. Ödün verilen şeylere değmiyor.

0.5 ms GtG yazıyor diye onu 0.5 ms GtG değerinde kullanacak kullanıcı da yok. Inverse ghosting, overshoot gibi problemlerle boğuşur sadece. Neredeyse her monitörde durum aşağıdaki gibi.

Ama aynı IPS panellerin tepkime süreleri de Overdrive seçeneğinde en üst seviyedeki en düşük hız baz alınarak hesap ediliyor. Şu an piyasadaki hiçbir monitörün Overdrive seçeneğini en yükseğe alıp, en düşük tepkime süresinde oynayabilen yoktur. Neden derseniz, ghosting yaptığı için. O yüzden bunlar biraz "göz boyamayaca" çünkü kimse Overdrive'ı o seçenekte kullanmıyor, kullanamıyor. O değerlere çok bakmıyorum o yüzden. Ortanca ayar hangisiyse onun değerlerine bakmayı tercih ediyorum, çünkü öyle kullanılmakta.

@time to abandon ship XL2546'da SYNC teknolojisi yok diyor. Farklı bir teknoloji mi kullanıyordu BenQ?

Ama aynı IPS panellerin tepkime süreleri de Overdrive seçeneğinde en üst seviyedeki en düşük hız baz alınarak hesap ediliyor.
Hayır, Hardware Unboxed'ın testlerinde optimal ayar üzerinden test ediliyor.
Ben de onu dedim zaten

Hayır, Hardware Unboxed'ın testlerinde optimal ayar üzerinden test ediliyor.

Ben de onu dedim zaten
MSI 240 Hz IPS modelin OD değerleri aşağıda. Normal, fast ve faster değerleri aşağıda ama bu değerleri faster olarak alıyorlar. Faster 3.21 gözüküyor GTG diye orada tepkime süresi 3.21 olarak yazılmış.

Aynı durum KD25F modeline bakarsak; kd25f1.2 ve 3 olan fotoğraflarda en düşük değer 1.53 ama o modda kullanılmayacağı için 3.11 en ideali.

GTG adlı fotoğrafta ise MSI en düşük değeri baz alınarak eklenmiş ama Gigabyte ortanca ve kullanılacak en ideal modu baz alınarak eklenmiş.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.png
    130,4 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_6.png
    127,5 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_7.png
    163,5 KB · Görüntüleme: 38
  • kd25f1.png
    128,8 KB · Görüntüleme: 39
  • kd25f2.png
    124,8 KB · Görüntüleme: 33
  • kd25f3.png
    131,9 KB · Görüntüleme: 33
  • gtg.png
    103,4 KB · Görüntüleme: 44
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…