240 Hz monitör için işlemci önerisi

Daha fazla  
Hocalarım merhaba,

Ekran kartı: Sapphire RX580 8 GB.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
RAM: 8x2 3200 MHz.
Anakart: B450S2H.
Güç kaynağı: 650W.
Monitör: 240 Hz.

Böyle bir sistem ile Valorant oynuyorum ancak FPS zaman zaman hatta çoğu zaman 240ların altına iniyor hatta inmekten kastım 130-190 arası ve gerçek anlamda yırtılmaları hissediyorsun yani daha sade bir dille oyunun ağırlaştığını hissedebiliyorum bunun için işlemci değiştirmeyi düşünüyorum. Hangi işlemci bu sorunu mu çözer ya da yalnızca işlemci değişmek yetmez ekran kartıda değişmesi mi gerekiyor. Bilgi sahibi hocalarım yardımcı olabilirse çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Kontrol etmedim hocam hiç, ama sizin de dediğiniz gibi bu işlemci bu ekran kartına darboğaz yapmaz yani problem bence artık işlemcinin eskimesi gibi.

Bu sistemin işlemciye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. İşlemci gayet iyi ekran kartınızı satıp rx 6600 alabilirsiniz.

Kontrol etmedim hocam hiç, ama sizin de dediğiniz gibi bu işlemci bu ekran kartına darboğaz yapmaz yani problem bence artık işlemcinin eskimesi gibi.

Hocam bence FPS düşmesi alıyorsanız ekran kartında problem olması daha olağan, bir de zaten ekran kartınızın hangi grafik ayarlarındasınız bilmiyorum ama 140-180 arası verdiği yazıyor sonuçlarda.

Hocam bence FPS düşmesi alıyorsanız ekran kartında problem olması daha olağan, bir de zaten ekran kartınızın hangi grafik ayarlarındasınız bilmiyorum ama 140-180 arası verdiği yazıyor sonuçlarda.

Teşekkürler hocam, yani ben işlemcidir diye düşünüyordum ama sanırım problem ekran kartıymış. Peki ekran kartı için öneriniz var mı?

İşlemcinizi yükseltin. Valorant CS gibi oyunlar işlemci gücüne dayalı ekran kartı ile çok bir alakası yok 1050 Ti ile Valorant'ta 500 FPS alan bir sürü arkadaşım var. Elinizde B450 anakartınız var 3600'dan 5600'a geçerseniz FPS'iniz 300'ün altına düşmeyecektir tabii düşük ayarlarda oynuyorsanız oyunu.

İslemci ve RAM destekli bir oyun. RAM yukseltirseniz daha akıcı olacaktır. Ben Apex oynayan biriyim ve senin ile ayni RAM'lere sahiptim. FPS yuksek olmasina ragmen bir kasma hissi vardı. 4000 MHz CL14 RAM taktim şimdi kayıyor massallah. Çok fark etti. RAM ns degerlerini AIDA64'ten bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı