240 Hz monitör önerisi

Hocam merhaba ben Samsung Odyssey G4'ü aldım gelince ayarları yapmayı planlıyorum nereden güzel bir ayar listesi bulabilirim? Yoksa kafama göre mi yapayım.
Kendinize göre yapmanız daha iyi olur hocam.
Bir de ben bir video izledim sanırsam bu G4 bir Hz ayarında %30 overshoot hata oranı veriyormuş bu doğru mu tam anlayamadım.
Video Endonezce olduğu için pek bir şey anlayamadım ama yaptığı testlerden RGB kısılmış halde %30 overshoot hata oranı olduğunu anladım. O değer çok da önemli değil. Tabii monitörü siyah beyaz kullanmayacaksan. :D
Bu arada Odyssey G4'ün tepkime süresi ve overshoot hata oranı değerleri o kadar yüksek olmamalı. Bu testin güvenirliğinden şüphe ediyorum.

Kendinize göre yapmanız daha iyi olur hocam.

Video endonezce olduğu için pek bir şey anlayamadım ama yaptığı testlerden RGB kısılmış halde %30 overshoot hata oranı olduğunu anladım. O değer çok da önemli değil. Tabii monitörü siyah beyaz kullanmayacaksan. :D
Bu arada Odyssey G4'ün tepkime süresi ve overshoot hata oranı değerleri o kadar yüksek olmamalı. Bu testin güvenirliğinden şüphe ediyorum.

Ama sanırsam yorumlardan da anladığım kadarıyla bu overshoot oranı 75 Hz'de oluyormuş. Siz bana bir ms değeri söylemiştiniz gerçeği bu diye o değerleri hangi siteden öğrenebiliyoruz mesela kendi monitürümde 1 ms ama demek ki değil, eğlenceli işler .:)

Dell S2522HG tavsiye ederim. Kendim kullanıyorum. Gayet memnunum.

OSD menüsünde bulunan OverDrive ayarı hocam.
Vrr etkinleştirirseniz daha etkin olabileceğini yazmışlar.

Hocam merhaba monitör geldi ama ghosting az da olsa var video atacağım herhalde ayarlarından dolayı bilmiyorum bir de Adaptive Sync'i açınca response time ve giriş gecikmesi açılmıyor.

Hocam merhaba monitör geldi ama ghosting az da olsa var video atacağım herhalde ayarlarından dolayı bilmiyorum bir de Adaptive Sync'i açınca response time ve giriş gecikmesi açılmıyor.
Response Time ayarını Faster'e çekin ve Low Input Lag ayarını etkinleştirip öyle deneyin.

Response time ayarını Faster'e çekin ve Low ınput lag ayarını etkinleştirip öyle deneyin.

1 dk video çekip atıyorum her 2 ayarda da ve IPS glow var sanırsam bakalım bir de HDR10 ayarı yok mu kurcaladım ama bulamadım.

Response time ayarını Faster'e çekin ve Low ınput lag ayarını etkinleştirip öyle deneyin.

DisplayPort 1.2 ile bağladım.

Ölü piksel testi yaptım ölü piksel yok.
IPS glow testi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ghosting UFO test 2 tane yaptım 1.(response time extereme (MBR) ve giriş gecikme açık) 2. (Adaptive Sync açık zaten Adaptive Sync açınca response time ve giriç gecikme gidiyor.) Nedenini anlamadım response timeyi extereme MBR alınca parlaklık artıyor.
Test:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ghosting test (response time Fast ve giriş gecikmesi açık)
Test:

Tekrardan söyliyorum HDR10 yazıyor ve ekran kartım RTX2060 ama bence bu monitör HDR10 desteklemiyor veya ekran kartım diyeceğim ama kullanma kılavuzunda 1000 serisi ve yukarısı destekler demekte. Ve monitörün adı Samsung Odyssey G40b bu normal mi?

Ve sizce response timeyi Extreme mi yapayım Fast mi? Ve anlamadığım şekilde parlaklığı arttıramıyorum.

Son düzenleme:
IPS glow var sanırsam bakalım bir de HDR10 ayarı yok mu kurcaladım ama bulamadım.
IPS glow her IPS monitörde olan bir şey hocam az veya çok. Yapısal bir dezavantaj.
Ayrıca HDR10 ayarı diye bir ayar yok. HDR10 bir standarttır. HDR kullanan bir uygulama veya oyunda otomatik olarak açılır.
IPS glow testi:

Öyle rahatsız edici bir IPS glow yok gibi gözüküyor çekimden.
Ghosting UFO test 2 tane yaptım 1.(response time extereme (MBR) ve giriş gecikme açık) 2. (Adaptive Sync açık zaten Adaptive Sync açınca response time ve giriç gecikme gidiyor.) Nedenini anlamadım response timeyi extereme MBR alınca parlaklık artıyor.
Adaptive-Sync özelliği gecikmeyi arttıran bir teknolojidir. Bu yüzden, response time ve low input lag ile birlikte kullanılamaz.
Tekrardan söyliyorum HDR10 yazıyor ve ekran kartım RTX2060 ama bence bu monitör HDR10 desteklemiyor veya ekran kartım diyeceğim ama kullanma kılavuzunda 1000 serisi ve yukarısı destekler demekte.
Tekrar söylüyorum. HDR10 bir standarttır. Bu sertifika monitörün HDR kullanan uygulamalarla uyumlu olduğu ve 10-bit rengi desteklediği anlamına gelir.
Seni böyle düşündüren şey nedir?
Ve sizce response timeyi Extreme mi yapayım Fast mi? Ve anlamadığım şekilde parlaklığı arttıramıyorum.
Faster yok mu?

Ghosting testlerde bir sıkıntı yok. 1.testte biraz inverse ghosting olmuş sebebi de Overdrive ayarını Extreme (MBR) seçeneğine çekince monitör daha da hızlanıyor bu da overshoot hata oranını arttırıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı