240 Hz monitör önerisi

AOC 24G2ZU öneriyorum. Eğer yarı pro yada pro seviyesindeysen Odyssey G4 öneririm.

Bu arada ASUS ROG XG249CM için yeni denmiş ama 2021'de çıkmış bir monitör. Bilginize... klasik pazarlama stratejisinden dolayı pek tutulmadı yani ASUS, ROG etiketi basıp VG259QM'den daha kötü olmasına rağmen daha pahalıya sattı.

IPS ekran kullanıyorum. 1 ms diye aldım ama 1 ms görüntüyü fastest modunda veriyor. Bu moda aldığım zaman ise görüntü oynanamayacak şekilde bozuluyor. Mecburen Fast modunda, 5 ms ile kullanıyorum. Monitör alırken bunlara dikkat etmekte fayda var. Normal oyunlarda gayet zevkli monitör ama FPS oyunlarda bir tık hantallık hissettiriyor.

IPS ekran kullanıyorum. 1 ms diye aldım ama 1 ms görüntüyü fastest modunda veriyor. Bu moda aldığım zaman ise görüntü oynanamayacak şekilde bozuluyor. Mecburen Fast modunda, 5 ms ile kullanıyorum. Monitör alırken bunlara dikkat etmekte fayda var. Normal oyunlarda gayet zevkli monitör ama FPS oyunlarda bir tık hantallık hissettiriyor.

Aldığınız monitör nedir hocam.

AOC 24G2zu öneriyorum. Eğer yarı Pro'ya da Pro seviyesindeysen Odyssey G4 öneririm.

Bu arada ASUS ROG XG249cm için yeni denmiş ama 2021'de çıkmış bir monitör. Bilginize... Klasik pazarlama stratejisinden dolayı pek tutulmadı yani ASUS, ROG etiketi basıp VG259QM'den daha kötü olmasına rağmen daha pahalıya sattı.

Odyssey G4 e-spor için AOC'tan daha mı iyi?

Evet hocam çünkü daha seri bir monitör.

Ya hocam ben çok arada kaldım, bana yardımcı olur musun 3 gündür kafayı yiyiceğim arada kalmaktan :D.ben genelde CS:GO'da FACEIT oynayana biriyim turnuvalara vs. katılıyoruz, bende 75 Hz var ve artık yetmiyor ondan almak istiyorum. Bir de sen Samsung daha hızlı bir monitör demişsin ama ms değeri olarak AOC önde değil mi internetten baktığımda Samsung en fazla 0.67 ms AOC ise 0.57 ms e kadar düşebiliyor. AOC'ta hapörlörde var ama o aradaki fiyat farkıyla (500TL) ben ayrı bir hoparlör alırım sıkıntı yok. Bir de AOC'ta PPI değeri ve bazı görüntü seçenekleri daha iyi gibi epeyden baktığımda, puanı da epeyde bir tık daha iyi gibi ama ne yapacağım bilmiyorum bir el atarsan sevinirim, forumda konu açtığımda da genelde AOC'u önerdiler ama dediğim gibi çok aradayım. Bir yanım Samsung diyor diğer, yanım ise AOC. :) AOC 24G2ZU/BK - Samsung Odyssey G4 25" LS25BG400EUXUF (S25BG40) Karşılaştırması - Epey

Evet hocam çünkü daha seri bir monitör.

AOC 24G2ZU/BK - Samsung Odyssey G4 25" LS25BG400EUXUF (S25BG40) - Dell G2723H Karşılaştırması - Epey bir de hocam bu monitör nasıldır (Dell G2723H)? 82 PPI ile 27 inç değeri beni biraz uzaklaştırdı (pikselleri sayma gibi bir şey olabiliyormuş) ama kaliteli bir monitöre benziyor fakat dediğim gibi genelde CS, YouTube'da video ve film izlemek için alacağım.

Bir de sen Samsung daha hızlı bir monitör demişsin ama ms değeri olarak AOC önde değil mi internetten baktığımda Samsung en fazla 0.67 ms AOC ise 0.57 ms e kadar düşebiliyor.
O neymiş öyle? Nerden baktın sen hocam. OLED monitörler bile 0.20 ms ancak yakalıyor. 0.57 ms gibi tepkime süresine sahip olacak IPS monitör yok.

Bu işin gerçeği Odyssey G4: 2.4 ms, 24G2ZU: 3 ms.
Bir de AOC'ta PPI değeri ve bazı görüntü seçenekleri daha iyi gibi epeyden baktığımda,
PPI değeri tek başına anlam ifade etmeyen bir şey.
puanı da epeyde bir tık daha iyi gibi ama ne yapacağım bilmiyorum bir el atarsan
Epey'e bakılarak monitör alınmaz hatta hiçbir teknolojik cihaz alınmaz sadece Epey'e bakılarak. Bir işin teknik detaylarını Epey'den öğrenemezsiniz.
bir de hocam bu monitör nasıldır (Dell G2723H)? 82 PPI ile 27 inç değeri beni biraz uzaklaştırdı (pikselleri sayma gibi bir şey olabiliyormuş) ama kaliteli bir monitöre benziyor fakat dediğim gibi genelde CS, YouTube'da video ve film izlemek için alacağım.
Dediğim gibi PPI tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. Dell G2723H önermem çünkü en başından yavaş bir monitör.
27 inç istiyorsan tam bütçe verebilirsin ona göre öneri yaparım ama CSGO'da FACEIT gören ve turnuvalara katılan birisi için en ideal boyut 23-25 aralığı.

O neymiş öyle? Nereden baktın sen hocam. OLED monitörler bile 0.20 ms ancak yakalıyor. 0.57 ms gibi tepkime süresine sahip olacak IPS monitör yok.

Bu işin gerçeği Odyssey G4: 2.4 ms, 24G2zu: 3 ms.

PPI değeri tek başına anlam ifade etmeyen bir şey.

Epey'e bakılarak monitör alınmaz hatta hiçbir teknolojik cihaz alınmaz sadece Epey'e bakılarak. Bir işin teknik detaylarını Epey'den öğrenemezsiniz.

Dediğim gibi PPI tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. Dell G2723h önermem çünkü en başından yavaş bir monitör.
27 inç istiyorsan tam bütçe verebilirsin ona göre öneri yaparım ama CS:GO'da FACEIT gören ve turnuvalara katılan birisi için en ideal boyut 23-25 aralığı.

O zaman dediğin gibi en hızlı monitör Samsung yani onu almam daha mantıklı bu bütçede daha hızlı monitör var mı? Bir de bu değerleri nereden öğrendiniz. Ve asus v259qm nasıl monitördür bunlardan iyi midir itopya outlette o da 5900 tl ve Alienware 24.5" AW2521HFA 240Hz 1ms 2xHDMI DP 4xUSB Fast IPS FHD Freesync Premium ve G-sync Gaming Monitör | ITOPYA bu monitörde 5700 tl bu 4ü arasından hangisi e spor odaklı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı