240 Hz monitör önerisi

Hocam siz de haklısınız, ikilemde kaldım 27 inç ya da 2K monitöre geçmek CS gibi bir oyunda ciddi performans düşüşü yaşatır mı sizce?

16:9 mu yoksa 4:3 mü oynuyorsunuz? 16:9 ise aşırı sorun olmaz da 4:3 alıştıysanız sorun olur. Ben yine de görüntü kalitesini tercih ederim. E sporcu olmayı düşünmüyorum veya tüm gün rekabetçi oynayan biri de değilim. Dizi, film, hikayeli ve rekabetçi oyunlar karışık kullanıyorum. 27inç'e geçtiğim ilk zamanlar biraz pişman olsam da 1 ay sonra falan pişmanlığım geçti. Şimdiyse 2 yılı geçti 27inç'e alıştım. 24inç VP249QGR'ye bakasım gelmiyordu sattım. Bu saatten sonra da 24inç düşünmüyorum. Tabii siz tüm gün rekabetçi oynuyorum diyorsanız önceki yazdıklarımdan feragat edebilirsiniz. Ben feragat etmedim ve pişman değilim.

2K 27inç kullanmak çok daha keyifli. Curved kısmı ise yine sorun olabilecek bir şey. Yani CS bağımlısı iseniz sizi pişman edebilir. Kesin bir şey söylemek zor. Çoğunlukla 2K 27inç'e geçenler memnun kalıyor. Curved ise kişiden kişiye değişiyor. O yüzden mağazada Curved monitör denemenizi öneririm. G6 1000r kavisli bir ekran.

Videodan ne kadar belli olur bilmiyorum ama, örnek olsun diye koydum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 00.42.41.01.png

16:9 mu yoksa 4:3 mü oynuyorsunuz? 16:9 ise aşırı sorun olmaz da 4:3 alıştıysanız sorun olur. Ben yine de görüntü kalitesini tercih ederim. E sporcu olmayı düşünmüyorum veya tüm gün rekabetçi oynayan biri de değilim. Dizi, film, hikayeli ve rekabetçi oyunlar karışık kullanıyorum. 27inç'e geçtiğim ilk zamanlar biraz pişman olsam da 1 ay sonra falan pişmanlığım geçti. Şimdiyse 2 yılı geçti 27inç'e alıştım. 24inç VP249QGR'ye bakasım gelmiyordu sattım. Bu saatten sonra da 24inç düşünmüyorum. Tabii siz tüm gün rekabetçi oynuyorum diyorsanız önceki yazdıklarımdan feragat edebilirsiniz. Ben feragat etmedim ve pişman değilim.

2K 27inç kullanmak çok daha keyifli. Curved kısmı ise yine sorun olabilecek bir şey. Yani CS bağımlısı iseniz sizi pişman edebilir. Kesin bir şey söylemek zor. Çoğunlukla 2K 27inç'e geçenler memnun kalıyor. Curved ise kişiden kişiye değişiyor. O yüzden mağazada Curved monitör denemenizi öneririm. G6 1000r kavisli bir ekran.

Videodan ne kadar belli olur bilmiyorum ama, örnek olsun diye koydum.

Eki Görüntüle 2478739

4:3 oynuyorum hocam yıllardır.

Teşekkür ederim detaylı anlatımınız için , ben de biraz araştırma yapıp karar vericem inşallah.

4:3 oynuyorum hocam yıllardır.

Pişman edebilir. Zaten 4:3 ile 16:9 arasında CS de karakterlerin boyutları değişiyor. Bir de oynadığınız fare hassasiyeti de değişiyor olması lazım. Valorant'ta öyle olmuştu bende. CS bilmiyorum oynamadım. 1000r kavisli bir ekran deneyin. Tabii hız ve renk açısından G65B ile aynı deneyimi vermez. G65B tepki süresi epey düşük ve yüksek renk gamutlu bir monitör. Sadece 1000r kavisli ekran nasıl bir şey görmeniz için deneyin. Alışamam diyorsanız flat monitörlere bakarsınız.

Bu arada G65B'nin Black smearing sorunu oldukça minimal. CS de çok yüksek ranklarda oynamıyorsanız. Hız bakımından pişman etmez.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 00.56.05.74.png

UFO testi;

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 00.57.51.55.png

VA olduğu için birazcık Black smearing mevcut. İşaretlediğim yere bakarsanız durumu anlarsınız. Maalesef VA panellerde kaçış yok gibi bir şey. Ama diğer VA'lar gibi değil. Yine de CS 2 oynadığınız için aklınızda bulunsun. Buna rağmen netlik bakımından çok başarılı. IPS panellerden daha net gösteriyor UFO'yu. G65B de Black smearing görüyorum diyen görmedim. Sadece konsolda Black smearing görebiliyorum diyeni gördüm. Onda da 30-60Hz ile kısıtlı olduğunuz için çok normal. Yine de üst düzey rekabetçi oynayanların istemeyeceği bir şey. Black smearing'i görebileceğinizi pek sanmıyorum ama, bilginiz olsun diye paylaşıyorum.

Alttaki de VP249QGR ufo testi.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 01.15.20.78.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı