240 Hz monitör önerisi

Konuda 2 adet mesajınızla karşılaştım, daha önce kullandığım monitör:
ASUS VS229ha 60Hz VA panel bir monitördü, link

Şimdi ise Acer KG241qs 165Hz (144Hz) TN panel link monitörü deniyor ve kullanıyorum birkaç haftadır, son birkaç gündür gözlerim aşırı kanlanıyor yoruluyor bir hafta öncesine kadar da beyaz göz tabakam kırmızı/sarı oluyordu sizce bu monitörden kaynaklı mıdır?

Bu kısımdada bahsetmişsiniz.

İhtimali var ama kesinlikle ondandır diyemem fakat daha önceden yoksa ve bu monitörü kullanmaya başlamanızla bu durum oluştuysa bundan kaynaklı olma ihtimali var. Ben 2 yıldır, uzun süreli kullanımda gözlerimde batma ve kaşınma hissediyorum. Açıkçası buna neden olan en önemli şey monitörün paneli bu her göz için aynı olmayabilir ama bende etkisi bu oldu fakat göz için IPS panelin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum aydınlatma teknolojisi dolayısı ile TN ve VA panellerde siyah arka planda dahi ekstra aydınlık olması sebebi dahi gözünün fazladan yorulmasına örnek verilebilir. O zaman da dediğim gibi fikrim değişmedi şu an yeni monitör alıyor olsam kesinlikle IPS panel alırdım.

Merhaba arkadaşlar. ASUS XG258Q, BenQ XL2546, ASUS VG259qm
Modelleri arasında kaldım FPS ve hikaye oyunları seviyorum FPS ağırlıklı hangisini önerirsiniz? Veya sizce 144 mü daha mantıklı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı