240 saat Unity deneyimi ile Carry the Glass benzeri bir oyun yapmak mümkün mü?

Daha fazla  
Şu an 20 saatlik bir deneyimim var 3 ay gibi bir sürem var bu zamanda boş olduğum zamanlarda çalıştığım zaman 300 saat gibi bir öğrenme zamanım var. Tabii her gün şartlar müsait olmayabilir. Biz onu 240 diyelim. Bu kadar deneyim sonucu Carry the Glass tarzı bir oyunun sadece kodlarını yazmak için 500 saat kadar bir süre ayırdım. Sadece kodları yazacağım. Geri kalan şeyleri arkadaşım yapacak. Sizce 240 saat deneyim artı 500 saatlik bir geliştirme ile carry the glass benzeri bir oyun yapabilir miyim?

Bunu bir tek sen bilebilirsin. kimsede cevabı yok. iş makinası değilsin ki saat hesabı yapılabilsin. tamamen olayları ne kadar hızlı kavrayabildiğine bağlı.

Bunu bir tek sen bilebilirsin. Kimsede cevabı yok. İş makinesı değilsin ki saat hesabı yapılabilsin. Tamamen olayları ne kadar hızlı kavrayabildiğine bağlı.

Saat olarak yazmamın sebebi benim müsait olduğum zamanlarda öğreneceğim bunu ay olarak hyazdığımda kimisi künlük 3 saat çalışır kimisi 10 kimisi 6 bu yüzden saat olarak hesapladım demek istediğini anladım sadece benim merak etti, ğim imkansız bir şey mi düşünüyorum diiye billenlere sormak.

Şu an 20 saatlik bir deneyimim var 3 ay gibi bir sürem var bu zamanda boş olduğum zamanlarda çalıştığım zaman 300 saat gibi bir öğrenme zamanım var. Tabii her gün şartlar müsait olmayabilir. Biz onu 240 diyelim. Bu kadar deneyim sonucu Carry the Glass tarzı bir oyunun sadece kodlarını yazmak için 500 saat kadar bir süre ayırdım. Sadece kodları yazacağım. Geri kalan şeyleri arkadaşım yapacak. Sizce 240 saat deneyim artı 500 saatlik bir geliştirme ile carry the glass benzeri bir oyun yapabilir miyim?
Dostum o oyunu 2 kişi geliştirdi ve 2'si de oyun geliştirme konusunda yıllarını vermiş kişiler. Oyunu geliştirmeleri 2-3 ay sürüyor. Kendinle bu şekilde kıyas et.
Gerçekçi olmak gerekirse yapamazsın. Multiplayer sistem kodlamak zor iştir.

Dostum o oyunu 2 kişi geliştirdi ve 2'si de oyun geliştirme konusunda yıllarını vermiş kişiler. Oyunu geliştirmeleri 2-3 ay sürüyor. Kendinle bu şekilde kıyas et.
peki bu seviyey ne zaman ulaşabilirim

Bir de şunu söylüyeyim duruma göre 6 ay yapım sürecine zaman ayırabilirim saat oolarak hesaplarsak 1300 1400 saat kadar.

birde online yapmayıp sonradan online eklesem

Şunu da ekleyeyim bu iki kişide okulunu okumuş enazından bildiğim kadarıyla çağtay demir okumuş ve bunlar her konuda öğrenim gösteriyorlar ben ise odağımı Online mulyiplayer a yöneltirsem bu sürede öğrenebileceğimi düşünüyorum bir de 7 yıldır oyun geliştiren birine sorduğumda örenebilirsin dedi.

Son düzenleme:
peki bu seviyey ne zaman ulaşabilirim

Bir de şunu söylüyeyim duruma göre 6 ay yapım sürecine zaman ayırabilirim saat oolarak hesaplarsak 1300 1400 saat kadar.

birde online yapmayıp sonradan online eklesem

Şunu da ekleyeyim bu iki kişide okulunu okumuş enazından bildiğim kadarıyla çağtay demir okumuş ve bunlar her konuda öğrenim gösteriyorlar ben ise odağımı Online mulyiplayer a yöneltirsem bu sürede öğrenebileceğimi düşünüyorum bir de 7 yıldır oyun geliştiren birine sorduğumda örenebilirsin dedi.
Okulunu genelde network için okuyorlar. Okulda öğrendiklerinle çok bir şey yapabileceğini sanmıyorum önemli olan kendi çaban. Ben Unity'i 2017'de kurcalamayla başladım. 2021'den sonra ciddi olarak vaktimi ayırmaya başladım ve benim bile böyle multiplayer bir projeyi bitirmem vaktimi alır.
Fakat 1-3 yıl gibi sürede ciddi anlamda gelişebilirsin. Senin ayırdığın vakit ve öğrenme methodlarına bağlı. Mesela bu süreçte yapay zeka kullanmasını bilmeyen ingilizcesi kötü olan birisi bir şey öğrenemez.
Eğer multiplayer yapmayacaksan işin büyük ölçüde kolaylaşır diyebilirim. Daha basit seviye kodlamayla geliştirebilirsin. Fakat dediğim gibi o oyunun arka planında işleyen mekanikler için animasyon bakımından inverse kinematics gibi yöntemleri bilmen gerekiyor. O oyunun renk ayarları da gayet güzel ve canlı bunun için post processing öğrenmelisin ki bu çok kısa sürer. Ayrıyetten objelerin parçalanması vs. tarzında şeyler de var. Genel olarak bunları tek kişilik bir oyunda yapman zor değil uğraşırsan yaparsın.
Benim tavsiyem multiplayer'den şimdilik uzak dur. Steamworks api gibi fazla dokümantasyon içeren şeyleri öğrenmen gerekecek ve iş yükün çok fazla artacak.

Okulunu genelde network için okuyorlar. Okulda öğrendiklerinle çok bir şey yapabileceğini sanmıyorum önemli olan kendi çaban. Ben Unity'i 2017'de kurcalamayla başladım. 2021'den sonra ciddi olarak vaktimi ayırmaya başladım ve benim bile böyle multiplayer bir projeyi bitirmem vaktimi alır.
Fakat 1-3 yıl gibi sürede ciddi anlamda gelişebilirsin. Senin ayırdığın vakit ve öğrenme methodlarına bağlı. Mesela bu süreçte yapay zeka kullanmasını bilmeyen İngilizcesi kötü olan birisi bir şey öğrenemez.
Eğer multiplayer yapmayacaksan işin büyük ölçüde kolaylaşır diyebilirim. Daha basit seviye kodlamayla geliştirebilirsin. Fakat dediğim gibi o oyunun arka planında işleyen mekanikler için animasyon bakımından inverse kinematics gibi yöntemleri bilmen gerekiyor. O oyunun renk ayarları da gayet güzel ve canlı bunun için post processing öğrenmelisin ki bu çok kısa sürer. Ayrıyeten objelerin parçalanması vs. tarzında şeyler de var. Genel olarak bunları tek kişilik bir oyunda yapman zor değil uğraşırsan yaparsın.
Benim tavsiyem multiplayer'den şimdilik uzak dur. Steamworks API gibi fazla dokümantasyon içeren şeyleri öğrenmen gerekecek ve iş yükün çok fazla artacak.

Online'yi şu yüzden yapmak istiyorum bu tarz tutmuş çoğu oyun Online ama Online yapmadığım zaman bu hedefime ulaşabileceğim bir zaman mı?

Konuyu sürekli görmezden geliyordum fakat söylemeden duramayacağım. Bırak Unity de zaman harcamayı. Zamanını değerli kullanmak istiyorsan bunlara bak:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı