2400-2700 TL Civarına Oyun bilgisayarı Toplama

zalamon

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2015
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, 5 yıl aradan sonra kendime yeni bir bilgisayar toplayacağım. Fakat bu konulardan cok uzak olduğum için hangi parça yenidir veya özellikleri nedir bilmiyorum. Sistemi oyun bilgisayarı olarak toplayacağım. 1 haftadır forumları okuyorum ve diğer sistem önerilerine bakıyorum. Fakat bazı yerlerde bilmediğim için, cahilliğimin kusuruna bakmayın.

AMD ile toplanmış sistemler i5 veya i7 ile toplanmış sistemler var. Benim için 1-2 yıl kadar idare edecek gerekirse sonra işlemcisi değiştirilebilecek bir sisteme ihtiyacım var. Ayrıca ekran katı olarak genelde R9 290 TRI-X önerilmiş. Bu parça okuduğum kadarıyla performans ve fiyat açsından güzel bir parça. Ayrıca gene fazla bilgim olmadığı için işlemci soğutucusu gerekli midir veya hangisi olmalıdır? Kasa ne olabilir ayrıca bir soğutucu ve power supply gerekli midir? Çok fazla bir bilgim yok. Sanki kendinize alıyormuş gibi sistem yardım ve önerilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Bütçe biraz oynayabilir.
 
Merhaba dostum bu sistemi öneriyorum bir göz at beğenmediğin yerleri sorarsın;
•İşlemci İntel i5 4460 tercih ettim. AMD 'ye göre oyunlarda daha performanslıdır.
•Ekran Kartı olarak Asus Strix GTX 970 modelini tercih ettim. (Uygun fiyatlıydı.)
•MSI H97 Gaming 3 Anakartını seçtim bu anakartın alternatifi çok, burdan kısıp sisteme bir adet SSD alabilirsiniz.
•Kasa 600W güç kaynağı ile geliyor.
sys.png
 
Şöyle bir sistem oluşturdum tabi çok çeşitli tavsiyeler ve öneriler alarak. Yorumlarınız varsa parçalar hakkında falan seve seve dinlerim. Fazla bilmediğim bir konu olduğundan dolayı yardıma ihtiyacım var

Tabi bütçeyi biraz esnetmem gerekti ekran falan dahil olunca

Ayrıca anakart iyi midir yoksa msi gaming serisi bişeyler almak daha mı iyi olur
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 473
@zalamon Dostum kasa 'ya SSD dahil edebilmek için bir çok yerden kısmışsın. Ancak SSD sonradan da eklenebilir. Monitör tercihiniz kötü olmuş oyun amaçlı bilgisayar almak istemişsin ancak VGA çıkışlı, düşük konstrat, 5 ms tepki süreli bir monitör seçmişsiniz.
 
@zalamon Dostum şöyle bir sistem toparladım bir göz at istersen;
•Monitör 1920x1080P, 1ms tepki süresi ve 50~76 Hz yenileme hızına sahip 2 adet HDMI, 1 adet VGA ve 1 adet DVI çıkış portlarına sahip orta seviye oyuncu monitörüdür.
•Anakart olarak Msi H97 Gaming 3 tercih ettim. Eğer bütçeyi zorlamak istemiyorsan H81 yonga seti tercih edip, SSD dahil edebilirsiniz.

sys.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı