2400 MHz Olan Bellekler 2133 MHz Hızında Çalışıyor

RAM belleklerin 2400 Mhz'de çalışması için;
Kuzey köprüsünün veriyolu hızı en az 2400 Mhz olmalı.
Ve Kuzey köprüsünün işlem voltajı en az 14000V olmalı.
  • NB Frequency : 2400 Mhz
  • Cpu NB voltage : 14000V

Son düzenleme:
RAM belleklerin 2400 Mhz'de çalışması için;
Kuzey köprüsünün veriyolu hızı en az 2400 MHz olmalı.
Ve Kuzey köprüsünün işlem voltajı en az 14000V olmalı.
  • NB Frequency : 2400 Mhz
  • Cpu NB voltage : 14000V
Çalışmadığına göre benim anakart bunları desteklemiyor o zaman. Kontrol edebileceğim bir yer var mı acaba?

Çalışmadığına göre benim anakart bunları desteklemiyor o zaman. Kontrol edebileceğim bir yer var mı acaba?
Anakart'ın bunları destekleyip yada desteklememe gibi bir lüksü yok.
Anakart overclock yapmaya izin veriyor mu?
Anakart overclock yapmaya izin veriyorsa ;
Bu değerleri mauel olarak ayarlamak gerekiyor.

• Konular silinmez.
  • SPD sekmesi belleğin desteklediği frekansları gösterir, Memory sekmesi anlık çalıştığı değeri gösterir.
  • İşlemcinin/anakartın desteği olmadığından 2400 MHz çalışamıyor olabilir. Belleğinizin 2400 MHz çalışması için XMP açmaya gerek yok. XMP desteği de yok zaten.

• Konular silinmez.
  • SPD sekmesi belleğin desteklediği frekansları gösterir, Memory sekmesi anlık çalıştığı değeri gösterir.
  • İşlemcinin/anakartın desteği olmadığından 2400 MHz çalışamıyor olabilir. Belleğinizin 2400 MHz çalışması için XMP açmaya gerek yok. XMP desteği de yok zaten.
  • Diğer konuya cevap yazan olursa takip etmesi zor olur diye demiştim, iyi ki cevap yazan yok.
  • Bellek desteklediği halde 2400'de çalışmıyorsa yapmam gereken bir ayar yoktur sanırım, dediğiniz gibi anakart ya da işlemci desteklemiyordur.
  • Aldığımızda da 1. slottaki 2400 MHz'lik RAM vardı, HP mühendisleri işlemci ya da anakartın desteklemeyeceğini tahmin edememişler midir 🤔
Yardımlarınız için teşekkürler. Şu an için sıkıntısız bir şekilde çalışıyor, sorun yok. Sadece tam performans kullanabilecekken kullanılmaması canımı sıkıyordu, onu da öyle kabul edeceğim sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı