Yeni bilgisayar topladim. RAM'i 2400MHZ'e overclock yaptigimda herhangi bir oyun oynarken bilgisayar 5 dk. Icinde kapaniyor. Overclok yapmadan 1600MHz'de oyun oynandiginda ise PC kapanmiyor. Yardimlarinozi rica ederim. Kullandigim malzemeler asagidadir
GIGABYTE F2A68HM-DS2 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C) VGA&DVI USB 3.0 Anakart
Bellekleri XMP ile 2400 MHz'e çıkartacaksın. Arkadaşlar, sistemi topluyorsunuz, biraz araştırın. Para veriyorsunuz dut yaprağı değil. Belki babanız alıyor o sistemi size ama yazık o adamcağınız parasına. Anakartın içine gir ve XMP ile 1600'den 2400 MHz'e çıkart bellekleri. BIOS güncelle ilk önce.
Tavrınız hiç hoş değil, yinede yardımcı olucağım overclock ile 2400 MHz'e çıkartmak başka bir şey, XMP ile çıkartmak başka bir şey, BİOS'u güncelleyin ilk olarak.
2400 MHZ RAM'i O.C ile 2400 MHZ'e nasıl yükselttiğinizi ben şahsen anlayamadım. O.C yapmadığınızda 1600 MHZ olarak çalıştığınızı söylmişsiniz RAM'in. Bu da XMP'yi devreye sokmadığınızı gösterir. Daha ne dediğimi anlamıyorsunuz, burada ahkam kesiyorsunuz. Önce bir araştırın ne demek istediğimi, sorun zaten çözülecek.