2400 MHz RAM O.C yapınca sistem kapanma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

facia2faruk

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bilgisayar topladim. RAM'i 2400MHZ'e overclock yaptigimda herhangi bir oyun oynarken bilgisayar 5 dk. Icinde kapaniyor. Overclok yapmadan 1600MHz'de oyun oynandiginda ise PC kapanmiyor. Yardimlarinozi rica ederim. Kullandigim malzemeler asagidadir

• GIGABYTE F2A68HM-DS2 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C) VGA&DVI USB 3.0 Anakart
  • AMD A10-7870K 3.9 ghz apu islemci
  • G-skill 2x4 GB Dual kit RAM DDR3 2400MHz CL11 1.65 v
  • Dark Tiger 400W 2xUSB2.0 SSD Ready ATX Performans Kasası

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellekleri XMP ile 2400 MHz'e çıkartacaksın. Arkadaşlar, sistemi topluyorsunuz, biraz araştırın. Para veriyorsunuz dut yaprağı değil. Belki babanız alıyor o sistemi size ama yazık o adamcağınız parasına. Anakartın içine gir ve XMP ile 1600'den 2400 MHz'e çıkart bellekleri. BIOS güncelle ilk önce.

Arkadaşım biz gerizekalı değiliz. 2400 O.C yaptım dedim dikkatini çekerse. Ama çekmemiş anlaşılan. Dediklerini zaten yaptık yani. Ayrıcada alnımızın teriyle kazanıp aldık parçalarımızı. Bilip bilmeden ahkam kesme istersen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerini zaten yaptık yani.
Dediklerimizi yaptıysan eğer yukarıda bunu belirt. Burada kimse kahin değil, yaptıklarınızı bilemiyoruz.
RAM'i 2400MHZ'e overclock yaptigimda
2400 MHZ RAM'i O.C ile 2400 MHZ'e nasıl yükselttiğinizi ben şahsen anlayamadım. O.C yapmadığınızda 1600 MHZ olarak çalıştığınızı söylmişsiniz RAM'in. Bu da XMP'yi devreye sokmadığınızı gösterir. Daha ne dediğimi anlamıyorsunuz, burada ahkam kesiyorsunuz. Önce bir araştırın ne demek istediğimi, sorun zaten çözülecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı