2400 MHz RAM Önerisi

2400MHZ bellek alıp çalıştırabilir miyim dersen evet çalıştırabilirsin, sistem açılış esnasında 2. defa başlatır, bu sefer belleklerdeki uyumsuzluğu ortadan kaldırmak amaçlı 1600MHZ hızına düşüş yapar. İstersen manuel olarak da BIOS'dan 1600'e çekebilirsin.
Kısacası en fazla 1600'de çalıştırabilirsin.

OC ile 1333'den 1600'e elbette çıkılır.
Ancak belleklerde yalnızca frekans değeri yoktur, CL denilen de bir değer vardır.
Frekansı artırman, CL değerinin de artmasına sebep olur.

Zaten belleklere yapacağın 1 kademe OC işlemi sana hiçbir şey kazandırmaz, bu kadar net yani, bir fark yaratmaz.
1333MHZ bellek kullanıyorsanız, kullanmaya devam edin, paranızı boş yerlere harcamayın.

Açıklamalar için teşekkür ederim. Sağolasın. Ben yeni sistem toplamaya çalışıyorum. Donanım konusunda başlangıç seviyesinde bilgi sahibiyim. Belleği ve sistemi toplamaya çalışıyorum. Bilgisizlik ömür törpüsü, hani bunun türküsü demişler. Ne yapalım? :morgöz:
2400MHZ bellek alıp çalıştırabilir miyim dersen evet çalıştırabilirsin, sistem açılış esnasında 2. defa başlatır, bu sefer belleklerdeki uyumsuzluğu ortadan kaldırmak amaçlı 1600MHZ hızına düşüş yapar. İstersen manuel olarak da BIOS'dan 1600'e çekebilirsin.
Kısacası en fazla 1600'de çalıştırabilirsin.

OC ile 1333'den 1600'e elbette çıkılır.
Ancak belleklerde yalnızca frekans değeri yoktur, CL denilen de bir değer vardır.
Frekansı artırman, CL değerinin de artmasına sebep olur.

Zaten belleklere yapacağın 1 kademe OC işlemi sana hiçbir şey kazandırmaz, bu kadar net yani, bir fark yaratmaz.
1333MHZ bellek kullanıyorsanız, kullanmaya devam edin, paranızı boş yerlere harcamayın.

Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Pro Ddr3 1600Mhz Cl9 Siyah Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar

Şu belleği almam paragrafın bir nevi mutlu sonu mu olabilir? 1600 Mhz & CL9. o_O

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı