Çözüldü 2400 MHz RAM ve 3600 MHz RAM

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

efesssx

Decapat
Daha fazla  
Anakart
A320M HDV R4.0
İşlemci
Amd Ryzen 3 2200G
Merhaba, benim PC'de bir tane 2400 bir tane 3600MHz RAM var değerleri, ayrıntıları aşağıdaki gibi.
Sorum şu: Benim PC'de kasma donma vb oluyor. Minecraft'ta dahil olmak üzere, yani en aşağı sistemde çalışan oyun. Bunun sebebi nedir, bunlar arasında uyuşmazlık olabilir mi? Birini çıkarıp diğerini mi tutayım ne yapabilirim veya böyle iyi mi arkadaşlar?

Artı olarak oradaki 4 GB'ın bir tane daha aynısından var dolapta duruyor şu an.

Dosya Ekleri

• asddd.png
    42 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir şey degismedi bu arada yazmayi unutmuşum, sizce 4leri sokup tek bir tane olan 16'yi koysam nasıl olur? Zarar verir mi ya da hiç ise yarar mı?

Tekrar inceledim konuyu da RAM'ler uyuşmazlık yapıyor. 16 GB RAM 1.35v (XMP-3596 MHz için) çalışırken, 4 GB RAM 1.20v ile çalışıyor. Bence sadece tek 16 GB modülü kullanın şu anlık. İleride uyumlu bir 8 veya 16 GB alıp öyle kullanmaya devam edersiniz.
Anakart genelde düşük hızdaki RAM'e uyum sağlar ama stabilite sorunları yaşanabilir. 3600 MHz olanı çıkartıp 2400 MHz ile aynı özellikteki 4 GB RAM'i takarak deneyebilirsiniz.

Deneyip yazacağım teşekkürler.

Anakart genelde düşük hızdaki RAM'e uyum sağlar ama stabilite sorunları yaşanabilir. 3600 MHz olanı çıkartıp 2400 MHz ile aynı özellikteki 4 GB RAM'i takarak deneyebilirsiniz.

Bir şey degismedi bu arada yazmayi unutmuşum, sizce 4leri sokup tek bir tane olan 16'yi koysam nasıl olur? Zarar verir mi ya da hiç ise yarar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Tekrar inceledim konuyu da RAM'ler uyuşmazlık yapıyor. 16 GB RAM 1.35v (XMP-3596 MHz için) çalışırken, 4 GB RAM 1.20v ile çalışıyor. Bence sadece tek 16 GB modülü kullanın şu anlık. İleride uyumlu bir 8 veya 16 GB alıp öyle kullanmaya devam edersiniz.

Çözüm
Dediğin gibi 16gb tek rami taktım ama bios'tan 1.350v'yi seçtiğimde pc bozuluyor, mavi ekran falan veriyor kurtarma moduna falan geçiyor, Auto aldım görev yöneticisinde 1067mhz gösteriyor şuan.

Birde anakartım A320M HDV R4.0
Sitesinde şu yazıyor : 2 DIMMs, Supports DDR4 3200+(OC)*
3200Mhz'yi geçmiş oluyor 3600, 3200 olarak göstersem nolur ki acaba ram'i, özelleştirerek.
Korkuyorum yanar bozulur diye :/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…