ShireneTr
Picopat
Merhaba. Ağustos'un 3'ünde kasa alacağım. Hala aklım fena karışık. RX almak istemiyorum, NVIDIA almak istiyorum ama 4060'ın 8 GB VRAM olduğundan içim kötü oluyor. Hani 3060 alıp işlemciyi de AMD Ryzen 5 5600 yapıp kule tipi soğutucumu taksam diye düşünüyorum. Eğer 4060 alırsam, işlemcide i3 12F, i5 12F veya Ryzen 5 5500 olacak; bunlar fiyat bandımda.
Bir de uzun ömürlü olsun istiyorum. Oyun oynarım ama full ayarlarda oynamam, ağır oyunları çok oynamam ve grafiklerimi de yükseltmem. Ağır oyunlarda. Dediğim gibi, ne alabilirim ve ne özellikli almak mantıklı olur? Fiyat bandım da maksimum 23-24K, daha üste maalesef çıkamam. Ekipmanlarım her şey hazır, kasa yok.
Aklımda kısaca şunlar var:
Bir de uzun ömürlü olsun istiyorum. Oyun oynarım ama full ayarlarda oynamam, ağır oyunları çok oynamam ve grafiklerimi de yükseltmem. Ağır oyunlarda. Dediğim gibi, ne alabilirim ve ne özellikli almak mantıklı olur? Fiyat bandım da maksimum 23-24K, daha üste maalesef çıkamam. Ekipmanlarım her şey hazır, kasa yok.
Aklımda kısaca şunlar var:
- Seçenek: RTX 3060 + Ryzen 5 5600 + kule tipi soğutucu
- Seçenek: 4060'lı bir sistem. 5600'lü bulamadım; sadece bu fiyat bandında i3, i5 ve Ryzen 5 5500'lü sistemler var. Taksit olayı da önemli; sadece Gaming.Gen.TR ve Vatan'ın taksit seçenekleri avantajlı. Yani site seçeneklerim bunlar.