240Hz VA vs IPS

Bütçe
7000-7500

tsnabdullah

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
AOC 25G3ZM ile AOC 24G2ZE arasında kaldım. Bütçem 7bin TL. O yüzden IPS için tereddütte kaldım o bütçeye çıkmam zorluyor. Yoksa 180Hz IPS veya 165 Hz IPS mi bakmalıyım? Aklınızda bir fikir varsa yazabilir misiniz? Benim durumumda ne yapardınız?

Çoğu zaman CS, arada story oyunları oynuyorum. VA panel modeli için çoğu zaman kötü yorumlar görüyorum.

Kendim kullanıyorum Black smearing performansı PH'ye göre kötü, PH daha iyi.

Merhaba.
AOC 25G3ZM ile AOC 24G2ZE arasında kaldım. Bütçem 7bin TL. O yüzden IPS için tereddütte kaldım o bütçeye çıkmam zorluyor. Yoksa 180Hz IPS veya 165 Hz IPS mi bakmalıyım? Aklınızda bir fikir varsa yazabilir misiniz? Benim durumumda ne yapardınız?

Çoğu zaman CS, arada story oyunları oynuyorum. VA panel modeli için çoğu zaman kötü yorumlar görüyorum.

G3zm yerine benim attığıma bak.

Hocam VA renkleri gerçekçi yansıtma konusunda IPS panele göre daha kötü. Örneğin VA panelde siyahlar çok koyu. IPS ise VA panele göre biraz daha akıcı ve hızlı yenileme hızına sahip.

OverDrive modlarında overshoot problemi var, ms süresi çok fazla oluyor OverDrive açmayınca.

Hocam VA renkleri gerçekçi yansıtma konusunda IPS panele göre daha kötü. Örneğin VA panelde siyahlar çok koyu. IPS ise VA panele göre biraz daha akıcı ve hızlı yenileme hızına sahip.

Akıcılıkla ilgisi yok, Hz ile alakalı bir durum o.
IPS'in kusuru olan siyahlarda çok iyi, kaliteli bir VA panel IPS panelden iyidir.

Halihazırda bir monitörünüz var ve güncellemek için alacaksanız acele etmenize gerek yok. Bütçenizi biraz daha arttırıp IPS panele yönelmenizi öneririm ki 2-3 bin eklediğiniz takdirde yeterli sayıda alternatifleriniz oluyor. Benim bütçeyi arttırabilme şansım yok diyorsanız VA panel de anlatıldığı kadar kötü bir deneyim sunmuyor.

Teşekkürler fakat bu da VA panel. VA panel almaya değer mi? 240 Hz VA yerine 180 veya 165 Hz IPS mi bakmalıyım?

Teşekkürler fakat bu da VA panel. VA panel almaya değer mi? 240 Hz VA yerine 180 veya 165 Hz IPS mi bakmalıyım?

Attığım VA panele bak, güzel panellere sahipler o monitörü kullanıyorum ancak pH daha iyi, Black smearing performansı daha güzel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı