240W destekleyen güç kablosu kullanmak 330W gerektiren laptopa zarar verir mi?

Gestek

Femtopat
Daha fazla  
Benim laptopun adaptörü 330W, yanıma priz kablosunu almayı unutmuşum. 240W'a kadar destekleyen bir kablo taksam zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eger şarj edecekseniz bir şey olacagini düşünmüyorum hocam tabii oyun oynayacaksaniz orasi ayri bir konu. Yuksek ihtimalle güç yetersiz kalir o sebeple zarar verip vermeyecegine emin degilim siz yine de sıkı araştırma yapın derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
330W'lık adaptöre 240W'lık priz kablosu taksam mı zarar vermez yoksa direk laptopu 240W'lık şarj makinesiyle şarj etsem mi zarar vermez, siz hangisini tavsiye edersiniz?

Ben laptopu 240W adaptörle takacan diye söylemiştim ama seninki bayağı farkli bir durum 😃

330W'lık adaptöre 240W'lık priz kablosu taksam mı zarar vermez yoksa direk laptopu 240W'lık şarj makinesiyle şarj etsem mi zarar vermez, siz hangisini tavsiye edersiniz?

Priz kablosunda watt olmaz Volt olur. Yani prizler 220 volttur ve kabloda ona uygundur. 220 volt priz kablosu adaptöre girer ve adaptör içinde laptopa uygun watt ve amper değerlerine çevrilir. Yani sizin adaptör kısmı elinizde ise adaptöre herhangi bir 220 volt kablo takarsanız sorunsuz şarj edersiniz. Ki zaten laptop adaptörlerinin çoğunda 220 volt tarafı çıkar ve laptop tarafı sabittir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı