2410M sistemde işlemci kullanımı %100 oluyor ve drop yaşanıyor

ErenKuzucu16

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
4
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus
Ekran kartı
GT 540m
Anakart
Asus K53SV
İşlemci
İntel Core i5-2410m
Arkadaşlar dün sistemi formatladım Windows 8.1'den 10'a geçtim lakin oyunda işlemci %100 kullanıyor. FPS Max 50 önceden 140 150'lerde geziyordu %100 kullandığı içinde dereceler yükseliyor macunlar yeni.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    98,1 KB · Görüntüleme: 41
Arkadaşlar dün sistemi formatladım Windows 8.1'den 10'a geçtim lakin oyunda işlemci %100 kullanıyor. FPS Max 50 önceden 140 150'lerde geziyordu %100 kullandığı içinde dereceler yükseliyor macunlar yeni.
Sıcaklıklar yüksek i5 2410m çok ısınan işlemcilerden olsa da. Ekstra olarak arka planda çalışan bir şey böyle bir şeye sebep olabilir o sistemle bence 8.1'de kalmalıydınız.

Sıcaklıklar yüksek i5 2410M çok ısınan işlemcilerden olsa da. Ekstra olarak arka planda çalışan bir şey böyle bir şeye sebep olabilir o sistemle bence 8.1'de kalmalıydınız.

8.1 belli süreden sonra sıkıntı yaratıyor belleklerde uygulamalarda vesaire fakat böyle bir şey başıma ilk kez denk geldi LoL'de 150 üstü oynuyorum fakat Valorant yani bilemedim oyun seçiyor herhalde.

Ne gibi bir sıkıntı yaratıyor?

Her uygulamaya girdiğimde bellek yetersiz deyip atıyor ne denesem olmadı deneyecek şey kalmadı neredeyse format atıyorum düzeliyor yeniden başlat yapıyorum tekini tanıyor belleğin tekini tanımıyor voltajları ölçtüm yeterli derecede YouTube açsam bile yetersiz diyor fakat boş RAM 3 GB civarı.

Her uygulamaya girdiğimde bellek yetersiz deyip atıyor ne denesem olmadı deneyecek şey kalmadı neredeyse format atıyorum düzeliyor yeniden başlat yapıyorum tekini tanıyor belleğin tekini tanımıyor voltajları ölçtüm yeterli derecede YouTube açsam bile yetersiz diyor fakat boş RAM 3 GB civarı.
Belleklerin yerini değiştirin onun dışında sanal RAM ayarları otomatik mı yoksa siz kapattınız mı?

Belleklerin yerini değiştirin onun dışında sanal RAM ayarları otomatik mı yoksa siz kapattınız mı?

Otomatikte değiştirsemde fayda etmiyor anakart sağlam Windows 7 kurdum onda da aynı sorun 10 da olmuyor diye tercih ettim. Uzun bir süre 10 kullandım böyle sorunu yoktu şimdi olması şaşırttı.

Otomatikte değiştirsemde fayda etmiyor anakart sağlam Windows 7 kurdum onda da aynı sorun 10 da olmuyor diye tercih ettim. Uzun bir süre 10 kullandım böyle sorunu yoktu şimdi olması şaşırttı.
Windows 10 arka planda çok hizmet çalıştırıyor özellikle Telemetry, Defender sistemleri zorlayabiliyor. Defender Control ile Defender komple kapatılabilir. Anakarta baktığımız zaman belki bir BIOS güncellemesi durumu düzeltebilir. Ama umarım RAM slotunda sorun yoktur.

Windows 10 arka planda çok hizmet çalıştırıyor özellikle telemetry, Defender sistemleri zorlayabiliyor. Defender Control ile Defender komple kapatılabilir. Anakarta baktığımız zaman belki bir BIOS güncellemesi durumu düzeltebilir. Ama umarım RAM slotunda sorun yoktur.

Hocam sorunlar ramlarde ve anakartta değil testlere soktum 2-3 kez eee BIOS güncelleme almıyor artık son sürüm kurulu telemetry Defender vb kapalı ve nedense bir sorun daha var bundan kaynaklı sanırım atıyorum ekran görüntüsü.
Tam ekran seçtiğimde görüntü donuyor kalıyor alt + enter yaptığımda düzeliyor pencereli tam ekranda tam ekran oluyor o zaman FPS düşüyor forumlarda vesaire gördüm ama çözüm bulamadım.

Dosya Ekleri

• resim_2022-04-24_130520287.png
    resim_2022-04-24_130520287.png
    364,8 KB · Görüntüleme: 22
Hocam sorunlar ramlarde ve anakartta değil testlere soktum 2-3 kez eee BIOS güncelleme almıyor artık son sürüm kurulu telemetry Defender vb kapalı ve nedense bir sorun daha var bundan kaynaklı sanırım atıyorum ekran görüntüsü.
Tam ekran seçtiğimde görüntü donuyor kalıyor alt + enter yaptığımda düzeliyor pencereli tam ekranda tam ekran oluyor o zaman FPS düşüyor forumlarda vesaire gördüm ama çözüm bulamadım.
Valorant oynamadım hocam bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı