24GN650-B'nin gerçek 1ms diye önerilmesi hakkında

Konularda çok görüyorum, ''24GN650-B 1ms GtG; gerçek 1ms, diğer monitörler gerçek 1ms değil'' diye bu monitör öneriliyor. Aynısı 24GN600-B modeli için de geçerli.

LG'nin kendi web sitesinden aldığım bir görsel, göründüğü gibi ''Faster'' ayarında 1ms GtG oluyor.

Peki ''Faster'' ayarına alınca ne oluyor? UFO testinde bakalım.

Görüldüğü üzere ''Faster'' ayarına alınca ''Inverse Ghosting'' oluşuyor. Hertz düştükçe Inverse Ghosting miktarı da artıyor, bu 144Hz hali.

Yani sonuç olarak bu monitörün ''Fast'' ayarında tepki süresi yine iyi olsa da bu ayarda ''gerçek 1ms'' değil.

Son düzenleme:
Gerçek 1ms bu arada ama IPS panel olduğu için yeteri hızda renk üretemiyor ve ghosting oluşuyor.

Fast ayarında kaç MS verir bilmiyorum fakat faster'da ki ghostingin oyunlarda pek belli olduğunu düşünmüyorum
Oyun içinde belli oluyor mu bilmiyorum ama kullanılması gereken doğru ayar ''Fast'' ayarı.
Verdiği ms'ten bağımsız olarak en iyi görüntüyü hangi ayarda veriyorsa o ayarda kullanılmalı.

Esporcu değilseniz pek bir şey ifade etmiyor zaten.

Oyun içinde belli oluyor mu bilmiyorum ama kullanılması gereken doğru ayar ''Fast'' ayarı.
Verdiği ms'ten bağımsız olarak en iyi görüntüyü hangi ayarda veriyorsa o ayarda kullanılmalı.
gn600 ve 650b 1ms gtg 6 MS mprt. Bir arkadaş önceden konu açıp incelemesini yapmıştı. Mprt'nin hem 1ms hem ghostingsiz olması monitörün 1000hz olması gerektirdiğini fakat 144 240 ve 360 Hz de bile 1ms mprt ayarının az da olsa ghosting yapicagi söylenmişti. Faster ayarında oluşan o ghosting'in aslında tüm modlu overdrive li monitörlerin hepsinde olucagini göz önünde bulundurmak gerekiyor( burada dediğim yanlış anlaşılmasın fast modunda kusursuz ve sıkıntısız görüntü vermekte) bahsettigim ayar en yüksek modda verilen değerler üzerine.

Siz MPRT moduyla Overdrive'yi karıştırıyorsunuz sanırım.
Monitörde ''Motion Blur Reduction'' diye bir ayar var mı? Dediğiniz şey bu ayarı aktif edince oluyor.

Siz MPRT moduyla Overdrive'yi karıştırıyorsunuz sanırım.
Monitörde ''Motion Blur Reduction'' diye bir ayar var mı? Dediğiniz şey bu ayarı aktif edince oluyor.
MPRT zaten OD içinde yer alır. Bazı arayüzlerde ayrı ayar olabilir ama abartıllmış bi' OD modu.
MBR da LG için OD adlandırması.

MPRT zaten OD içinde yer alır. Bazı arayüzlerde ayrı ayar olabilir ama abartıllmış bi' OD modu.
MBR da LG için OD adlandırması.

Doğrudur hocam da arkadaşın anlattığı 1ms MPRT modu, o yüzden söyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…