Çözüldü 24H2 BitLocker otomatik açık geldi

• Konuyu başlatan L0rrec
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.028
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

L0rrec

Hectopat
Makaleler
11
Sistemi temiz kurdum.
Bilgisayarımda bütün disk ve bölümlerde kilit resmi var. Başta bu ne falan dedim sonra başka şeylere baktım vs.
daha sonra kafama takıldı bu nedir vs ara ara meğer BitLocker default açık geliyor ve ben o sırada oyundayım arka planda şifreleme yapıyormuş. Ne kadar uzun bir işlemse.

4-5 saat oldu devam ediyordu. Sonra neyse ki kapattım yaklaşık 20 dk'dır şifre çözme yapıyor şimdi de.
Diskim ve alanım çok olunca galiba bu kadar uzun sürüyor. HDD'ler var 2 tane.
Bunu böyle sormadan neden açık yapıyorlar ki? Ben belki kullanmayacağım?
Eğer böyle bir şeye ihtiyacınız yoksa kapatabilirisiniz.

Diski %100 kullanıyor çözme işleminde.
Kaç saattir yaptı onu da bilmiyorum bayağı uzun sürecek galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

24H2 sürümlerinde varsayılan olarak açık geliyor Rufus ile ISO dosyasını yazarken yazdırma seçeneklerinden otomatik şifrelemeyi devre dışı bırakma tikini aktif edin.

24H2 sürümlerinde varsayılan olarak açık geliyor Rufus ile ISO dosyasını yazarken yazdırma seçeneklerinden otomatik şifrelemeyi devre dışı bırakma tikini aktif edin.

Çözüm

Ben Windows medya oluşturma aracı ile yaptım. Ama bunun default kapalı olarak gelmesi lazım. Saatler sürdü geri alması. Bir daha öyle yaparım artık ne yapalım.

Rufus indirdim en günceli ama yazdırma ayarı yok,

Öyle bir ayar çıkmıyor.

Gördüm hocam yaz derken çıkıyormuş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…