25.000 TL hazır sistem önerisi

alpofrivia

Hectopat
Selamlar, yaklaşık 25.000 TL bütçem var. Sistemi büyük oranda oyun oynamak için kullanacağım. Ancak mimar olduğumdan zaman zaman render, 3D modelleme gibi işlerle uğraşmam gerekiyor.

Aklımda şu sistemi özelleştirmek var:

Sistem bu haliyle 20500 TL.

Yapacağım eklemeler şu şekilde:

-4060 ekran kartını 3800 TL farkla 4060 Ti yapacağım.
-16 GB RAM'in uzun vadede yetersiz kalacağını düşündüğümden 970 TL farkla 32 GB'a yükselteceğim.
-Ve M.2 SSD'yi de 900 TL farkla 1 TB'a yükselteceğim.
(Sistemleri ekte gösterdim.)

Bu şekilde bütçemin az da olsa üstüne çıkıyor.

Aklımdaki sorularsa şu şekilde.

1) 4060 Ti ve 4060 arasında bu fiyat farkını hak eden bir performans farkı var mı? Eğer yoksa işlemciyi R7 5700X'e yükseltmeyi düşünüyorum.
2) sistem yükselttiğim şekilde bir darboğaz vb. problem yaşatır mı?
3) 4060 Ti sıvı soğutma gerektiriyor mu?
4) genellikle Lumion, SketchUp, 3DS Max gibi 3 boyutlu render ve modelleme programları kullandığımdan sizce ekran kartına mı yoksa işlemciye mi yatırım yapmak daha doğru olur.
5) GameGaraj'dan daha önce bir alışveriş yapmadım. Çevremde de yapan biri yok. Haliyle güncel olarak güvenilir mi bilmiyorum. Erzurum'da yaşadığımdan kargolamalarında da bir sorun yaşar mıyım sizce?

Herkese şimdiden çokça teşekkür ediyorum. İyi sosyaller.

Ha bir de ekran kartı markasına çok dikkat etmem gerekiyor mu? Güncel olarak ASUS'un 2060 modelini kullanıyorum ve beni bu zamana kadar üzmedi sağ olsun. :D

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    55,6 KB · Görüntüleme: 25
  • 2.PNG
    2.PNG
    55 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç gün önce 23-24K'ya DDR 5 sistem satılıyordu hem de 12400F 4060 Ti.
Vatan da vardı, PcKolik PC hocası sistem vardı.
Ne yazık ki dün sistemlere 1-2K zam geldi ve o sistemler şu an yok.
Bence Vatan'ın ya da youtuberlar'ın sistemini bekleyin.
En kötü 12400F RTX 4060 Ti DDR5 bir sistemi 25-27k arası alın.
DDR4'e para vermeyin...
7700XT DDR 5 sistem 25k idi mesela ama fiyatı arttı.

Masaüstü kullanmadım ve yeni yeni öğreniyorum.
Forumlarda gördüğüm kadarı ile sıvı soğutucuya gerek yok.
7800XT , 4070Süper için bile sıvı soğutucu yerine kaliteli hava soğutucu alın diyorlar.
Kalitesiz bir şey alma kendin netten sipariş et bence..

@Jiyunotameni sağolun öncelikle. Bahsettiğiniz indirimleri yakalamak, yakalayınca da satın alabilmek zor oluyor genelde. :D Ama ben bir süre daha bekleyeyim en iyisi. Bir de ekran kartı için Nvidia'dan şaşmak istemiyorum açıkçası. AMD kas gücü olarak daha iyi olsa dahi Nvidianın yazılımsal gücünün rakipsiz olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı