25.000 TL'ye RTX 3070 Ti sistem tavsiyesi

Bütçe
25000
Detaylı bir şekilde 27 bin TL bütçeniz içerisinde bulunan tüm bileşenleri söyler misiniz? Kasa ve harici.

Gamepower 750W warcry LED fanlı ATX oyuncu kasası:2.391

Gamepower skadi 360 ARGB sıvı soğutma:1.476

Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16 cmW16GX4M2C3200C16 RAM:1.418

Logitech G502 Hero RGB kablolu oyuncu mouse: 730.

SteelSeries Arctis Pro Wireless 2.el: 3000.

Kalan bileşenleri ben uyduramadım bir türlü sisteme ama olmazsa olmaz dediğiklerim bu şekilde hocam ekran kartı vs indirim kovalıyscsm mecbur bir de sizce Corsair RAM'ler ile uyumlu bir anakart önerir misiniz ASUS Prime B550M-K baktım fakat Corsair RAM'lar ASUS anakartlar ile senkronize değişmiş sanırım o yüzden o anakartın bütçesinde (1000TL) bir de işte 3070 Ti aldım diyelim üstte belirttiğim bileşenler ve ekipmanlarla bana ekran kartı ile darboğaz yapmayacak işlemci gerek monitörü ve klavyeyi de ikinci el alacağım sanırım mecburen bütçe yüzünden sistem bu şekilde hocam.

Hocam, bir kulaklığa o kadar para vermeni önermem. Cloud 2 var mis gibi onu kulanabilirsin. G502 yerine de daha geçen gün razer v2 250 tlye satıldı.

Diğer bileşenler mükemmel seçim değil. Kesinlikle önerim sarı sitedeki sıfır 3070tili sistemlere bakman. Hem bütçen kalır hem mis gibi sisteme sahip olursun. Benim bu kadar bütçem olsa kesin böyle yapardım.

Klavye, fare ve kulaklığı 1000-1500 civarına sığdırmalısın. İdarelik bir şeyler al zamanla daha iyi ekipmanlar alırsın yoksa bu kafayla RTX 3050 sistemi zor toplarsın gibi duruyor.
Kasa ve monitöre odaklan. Düzgün bir monitör ve idarelik ekipmanları çıkarınca
20 bin liralık bütçede 3070 Ti imkansız.

Hocam size danışmadan karar veremedim acaba kasa PSU işlemci sıvı soğutucu 7bin TL geliyor 10bin TL'ye GTX 1080 Ti alsam 2.el şu an sıfır yok galiba açılmamış kutu 2. el alsam işlemci olarak 5 3600 alsam toplam 17bintl oluyor kalan parayada monitor klavye mouse anakart alsam 25 bine tamamlasam nasıl olur sizce.

Ekran kartında yurt dışı fırsatlarını kovalarsanız ucuza 3070 Ti bulabilirsiniz. Daha geçen 13bin liraya MSI Ventus 3070 Ti satılıyordu.

Kardeşim sahibinden linkleri atılacağını bilsem atacağım. 3 tane sistem gördüm 3070ti içeren. 30 bin tlye 3070tili sistem + klavye + razer deathadder v2 mouse + cloud 2 kulaklık + qhd monitör aldın mı tadından yenmez. 1080ti güncel bir ekran kartı değil. 25k diyorsun mis gibi 3070ti sistem satılıyor hemde sıvı soğutmalı. Gidip 1080ti ye bu kadar para verilmez.

Hocam böyle demişsinizde 30bin TL bütçe yok ve 1080 Ti güncel değil fakat performans açısından 3070 Ti'den geride kalır yanı yok yani ve dediğiniz sistemlerde istediğim kasa kulaklık mouse vs alamıyacağım bence 1080 Ti 240Hz de beni her oyunu oynatır gibi duruyor.

Hocam %30-%40 performans farkı var. Nasıl geri kalır yanı yok. Telefon gibi düşün. İphone 8 mi alırsın yoksa iphone 12 mi gibi gibi. Her ikiside istediğin oyunu oynatıyor ama 2 sene sonra ne olucağını sen düşün. 25k sistem+250-300 mouse+750 kulaklık+500 mouse +3k monitör 29kya geliyor hemen hemen. Ben olsam 3070ti li sistem toplardım. Hem satması kolay, hem de güncel sistem. Aradaki fiyat farkı 4k kesinlikle verilebilir. 240 hz 1080pde oynamaktansa 144hz 2kda oynarım. 2knın farkı çok fazla.

Bu benim görüşüm, katılıp katılmamak sana kalmış. Ama bilgisayardan bilen, anlayan 100 adama sorsan 99u eğer çıkabileceksen benim dediğimi söyler. Eğer çıkamazsan da 3060ti veya 3070 sistem toplardım senin yerinde olsam. O bütçe farkını da öyle kapatırdım.

@playersk8 ne kadar kolay değil mi belirli bir paranın üstüne 4K daha eklemeyi söylemek. Kimse düşünmüyor karşısındaki kişinin ekonomik durumu ne? Belki bu bütçeye çıkabilmek için zaten kendisini yeterince zorladı. Mesela bende iPhone 13 istiyorum hazır almışken üstüne 6K daha koyayım 13 Pro alayım dışarıda gökten para yağıyor zaten.

@EmrehanGulec sizin sorununuza gelecek olursak. Parçalar ARGB veya DRGB olursa ışıklarını istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz. Yani neden bu şekilde parçalar bulmakta zorluk çektiniz anlamadım. RAM ve ekran kartı gibi parçaların RGB'lerini genelde program üzerinden ayarlayabiliyorsunuz zaten. Ayrıca Corsair RAM'ler ASUS tarafında Aura Sync ile uyumlu zaten kendi sitesinde belirtilmiş gözünüzden kaçmış olabilir.

Eğer parçaları tek tek yavaş yavaş toplayacaksanız indirimde 3070 Ti yakalamaya çalışabilirsiniz. En kötü ihtimalle yurt dışı fırsatları konu başlığından denk gelip yurt dışından çok daha ucuza getirtebilirsiniz. İncehesap'ta Gaming gecesi gibi indirimlerde bazen denk gelebiliyor oradan alabilirsiniz fakat sınırlı stok olduğu için pusuda beklemeniz lazım. Şu anda benim tam olarak yaptığım şey o bekliyorum ve indirim kovalıyorum. Anakart ve PSU hazır bile. Ayrıca 240Hz monitöre para vermek gereksiz bana kalırsa 144Hz yeterli olur.

Ekstradan Arctis Pro Wireless için bu kadar para vermezdim sizin yerinizde olsam. İdare edecek bir kulaklık alıp daha sonra durumunuz el verince iyi bir kulaklığa geçebilirsiniz. Bunun yarı fiyatına bile çok güzel çok kaliteli kulaklıklar bulabilirsiniz ve fazladan 1.500 lira sisteminizi daha iyi toplamanızı sağlar. Örnek vermek gerekirse şu anda Arctis 5 kulaklığımı değiştireceğim üst düzey kablosuz bir kulaklık istiyorum ve bütçem el veriyor olmasına rağmen Arctis Pro Wireless modelinin yüzüne bile bakmadım.

PSU barındıran kasa modellerine nedense sıcak bakmıyorum. İçinden çıkan PSU'lar bence o kadar da kaliteli değil. Thermaltake view 27 model bir kasam var kendi PSU'su ile geliyor. Tabii ki ben alalı uzun bir zaman geçti bundan kaynaklı olma ihtimalide mevcut fakat şu anda muhtemelen PSU kaynaklı bir sorun yaşıyorum ve hiç hoşuma gitmiyor.

@356280 veya @messinicocugu hocalarım bence size uygun fiyatlı bir sistem toplayabilir veya varsa hazırı öneride bulunabilir diye düşünüyorum.

3070 bir sistem toplamayı denedim o bile ekipmanlar ile zor toplanıyor 3070 Ti imkansız gibi zaten arlarından 5fpsbir fark var aradaki 2000TL'lik fiyat farkı değmez diye düşünüyorum sistem olarak bu bütçede en iyi sistem bu şu an:
Toplarsan ancak ekipmanlardan kısarak 3070 bir sistem toplayabilirsin, bu sistemi alabilirsin ya da indirim kovalayarak daha iyi bir sistem toplayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…