25.000 TL'ye sistem önerisi

• Konuyu başlatan doiya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 373

doiya

Hectopat
İlk kez bilgisayar alacağım ve en fazla bin lira esnetebilirim. Günün çeyreğini oyun oynayarak geçiririm onun dışında genelde internette takılırım. Oynayacağım oyunlar çok hikayeli de değil çok rekabetçi de değil. Bu bilgisayarı uzun bir zaman boyunca kullanmayı düşünüyorum (4-5 yıl), önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Şu ana kadar böyle bir sistem buldum önerir misiniz?

Ryzen 5 5600 biraz daha güçlü olduğu için şu biraz daha mantıklı. SSD'si de daha iyi. Banka kampanyalarıyla 1000 TL puan gelebilir.

AMD R5 5600 - RTX 4060 - A520M-A - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bence alınmaz bütçe çıkmıyorsa
Bu alınmalı

i5-12400f daha iyi 5600'e kıyasla.
Arada çok ciddi bir fark yok ama uzun vadeli kullanım için 5600 alırdım şahsen. DDR5 yükseltme açısından 12400F daha mantıklı tabiki, yarın öbür gün güçlü bir AMD işlemci düşünülmüyorsa.
Bence alınmaz bütçe çıkmıyorsa
Bu alınmalı
Sırf DDR5 diye daha kötü kasa ve ekran kartına sahip sistemi almaya gerek yok. 8400F kullanıp Allah'a emanet psu ile sistem risk edilmemeli.

Arada çok ciddi bir fark yok ama uzun vadeli kullanım için 5600 alırdım şahsen. DDR5 yükseltme açısından 12400F daha mantıklı tabii ki, yarın öbür gün güçlü bir AMD işlemci düşünülmüyorsa.

Sırf DDR5 diye daha kötü kasa ve ekran kartına sahip sistemi almaya gerek yok. 8400F kullanıp Allah'a emanet PSU ile sistem risk edilmemeli.

PSU konusunda haklısınız hocam onun dışında pek katılmıyorum bence bütçesi varken DDR5 bir sistem almak daha doğru olur ilk attığıma bakılabilir.

Arada çok ciddi bir fark yok ama uzun vadeli kullanım için 5600 alırdım şahsen. DDR5 yükseltme açısından 12400F daha mantıklı tabii ki, yarın öbür gün güçlü bir AMD işlemci düşünülmüyorsa.

Sırf DDR5 diye daha kötü kasa ve ekran kartına sahip sistemi almaya gerek yok. 8400F kullanıp Allah'a emanet PSU ile sistem risk edilmemeli.

Gelecekte daha güçlü bir şeye yükseltmeyi zorunlu olmadıkça düşünmüyorum, attığım sistemde aklım kaldı, bence güzel. Tavsiye eder misiniz? Ayrıca belirtmeyi unuttum, oyun kodladığım için genelde Blender vs. uygulamalarda zamanım geçecek.

Gelecekte daha güçlü bir şeye yükseltmeyi zorunlu olmadıkça düşünmüyorum, attığım sistemde aklım kaldı, bence güzel. Tavsiye eder misiniz? Ayrıca belirtmeyi unuttum, oyun kodladığım için genelde Blender vs. uygulamalarda zamanım geçecek.
Kodlama vs için 12400F tercih edebilirsiniz.

RAM'i de 2x8GB yerine 1x16GB yapmanızı tavsiye ederim. Sonradan 16GB daha ilave ederseniz 32GB RAM uzun soluklu yeterli olacaktır. 2x16GB RAM'i sitede seçince 2200 TL civarı ekliyor, bence 1 tane 16GB seçin. Vatan'da 16GB 1249 TL'ye satılıyor, alıp 32GB yapabilirsiniz.

1737628234327.png

Şu video 2 yıl öncesine ait olsa da yaklaşık render performanslarını görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kodlama vs için 12400F tercih edebilirsiniz.

RAM'i de 2x8GB yerine 1x16 GB yapmanızı tavsiye ederim. Sonradan 16 GB daha ilave ederseniz 32 GB RAM uzun soluklu yeterli olacaktır. 2x16 GB RAM'i sitede seçince 2200 TL civarı ekliyor, bence 1 tane 16 GB seçin. Vatan'da 16 GB 1249 TL'ye satılıyor, alıp 32 GB yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2405183

Şu video 2 yıl öncesine ait olsa da yaklaşık render performanslarını görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağ olun, tavsiye ettiğiniz bir soğutucu var mıdır? Sistemde Evercool CS-02 geliyor ve gördüğüm kadarıyla forumda çok önerilen bir soğutucu değil. i5 12400F çok ısınır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı