Ashuraa

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayar donanımı toplayıp birleştirmeyi veya direkt olarak hazır sistem almayı düşünüyorum. En uygun hangisi olursa ona göre karar vereceğim. Amacım, Ryzen 5 7500F ve RTX 4060'lı bir sistem toplamak. İşlemciyi iyi seçip ekran kartını bilerek daha uygun fiyatlı tercih ediyorum, çünkü ileride ekran kartını 5000 serisi ile güncellemeyi planlıyorum. İleride 5070 veya 5060 Ti takabilirim; o zamanki duruma göre bakacağım.

Akakçe üzerinden yaklaşık 25-26 bin TL’ye bir sistem topladım. Ürünleri aşağıya bırakıyorum, daha uygun fiyat/performans oranına sahip donanımlarla da değiştirebilirim. Tek tek parçaları alabileceğim gibi, eğer daha uygun bir seçenek bulursam direkt hazır sistem de tercih edebilirim. Akakçe'den tek tek topladığım parçaların toplam fiyatından daha uygun bir hazır sistem henüz bulamadım.

AMD Wraith Stealth İşlemci Soğutucu - 349,00 TL
AMD Ryzen 5 7500F İşlemci - 5.509,00 TL
Gigabyte A620M H AM5 DDR5 Anakart - 3.150,93 TL
Kingston Fury Beast 16 GB 5600 MHz DDR5 RAM - 1.898,00 TL
Kioxia Exceria G2 500 GB M.2 SSD - 1.054,00 TL
Galax RTX 4060 1-Click OC 2X V2 Ekran Kartı - 10.547,08 TL
Bitfenix Flow 600W 80+ Bronze Kasa - 2.200,00 TL

Toplam 24.708,01 TL yapıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence R7 5700X ve RTX 4060 al diğerlerini ucuz tut. Ve ayrıca Akakçe'den toplama.
İnce hesaptan veya sinergiden falan topla PC'yi toplama hizmeti alırsan toplu bir şekilde getirir.
Akakçe'den hazır sistem al ama toplama yapma.
Bir de RAM'lerin gerçek olmasına dikkat et. Kingston diye çakma RAM satanlar oluyor.
Yalnız anakart olarak 3000 küsure alacaksan ASUS TUF Gaming alabilirsin

Son düzenleme:
Bence R7 5700X ve RTX 4060 al diğerlerini ucuz tut. Ve ayrıca Akakçe'den toplama.
İnce hesaptan veya sinergiden falan topla PC'yi toplama hizmeti alırsan toplu bir şekilde getirir.
Akakçe'den hazır sistem al ama toplama yapma.
Bir de RAM'lerin gerçek olmasına dikkat et. Kingston diye çakma RAM satanlar oluyor.
Yalnız anakart olarak 3000 küsure alacaksan ASUS TUF Gaming alabilirsin.

İncehesap veya benzeri sitelerde 24.700TL altına toplanıyorsa niye olmasın.

Güzel sistem toplamışsın alınır geldi bana. Bu arada 7500F bahsettiğin kartları darboğaz olmadan beseleyebilir mi şüpheliyim ama neyse onu da o zaman çıkınca düşünürsün

Güzel sistem toplamışsın alınır geldi bana. Bu arada 7500F bahsettiğin kartları darboğaz olmadan beseleyebilir mi şüpheliyim ama neyse onu da o zaman çıkınca düşünürsün.

O anki parama göre işlemciyi de ucuza satıp yükseltebilirim artık o gün karar veririm ona.

DDR5'i salıp 5700x3d'li ddr4 sistem toplasan çok daha iyi performans alırsın.
Ancak bu videoda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
14 oyunun ortalamasına göre arada belirgin bir FPS farkı olmadığını görebilirsin. AM5 soket tercih etmemin sebebi ise, yükseltmesi daha kolay bir sistem oluşturmak istemem. Ayrıca aralarında 1000 TL’den fazla fiyat farkı var.

Yanıtla alakasız edit: Anakarta 400 TL fazla verip Gigabyte B650M S2H AMD AM5 DDR5 Micro ATX modelini almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ancak bu videoda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
14 oyunun ortalamasına göre arada belirgin bir FPS farkı olmadığını görebilirsin. AM5 soket tercih etmemin sebebi ise, yükseltmesi daha kolay bir sistem oluşturmak istemem. Ayrıca aralarında 1000 TL’den fazla fiyat farkı var.

Bu testler çift kanallı 6000 MHz CL30 ram ile yapılmış, sen tek kanallı yüksek gecikmesi olan tek çubuk ram alacaksın ddr5'te bunlar çok fark ediyor, buna rağmen 5700x3d önde. 3D cache'nin ortalama fps'den ziyade 1% lowlarda dropları vs. engelleyici özellikleri de malum. Aradaki fiyat farkı da ram ve anakartın ucuzlamasıyla dengeleniyor. Ben yine ddr4 giderdim sanırım bu sebeplerle. Yükseltme için am5 tercih etmek ne kadar mantıklı emin değilim, ileride çok az güç harcayan güzel bir işlemci çıkarsa iyi bir upgrade olabilir evet, ama üst düzey bir işlemciye geçeceğinde yine muhtemelen VRM'leri yetersiz kalacağından anakartı da değiştirmen gerekecek.

Bu testler çift kanallı 6000 MHz CL30 RAM ile yapılmış, sen tek kanallı yüksek gecikmesi olan tek çubuk RAM alacaksın DDR5'te bunlar çok fark ediyor, buna rağmen 5700x3D önde. 3D Cache'nin ortalama FPS'den ziyade 1% Low'larda dropları vs. engelleyici özellikleri de malum. Aradaki fiyat farkı da RAM ve anakartın ucuzlamasıyla dengeleniyor. Ben yine DDR4 giderdim sanırım bu sebeplerle. Yükseltme için AM5 tercih etmek ne kadar mantıklı emin değilim, ileride çok az güç harcayan güzel bir işlemci çıkarsa iyi bir upgrade olabilir evet, ama üst düzey bir işlemciye geçeceğinde yine muhtemelen VRM'leri yetersiz kalacağından anakartı da değiştirmen gerekecek.

Açıklaman için teşekkür ederim. DDR5’te tek ve çift kanal arasında fark olmuyor diye bildiğim için 1x16 GB RAM aldım, ancak yakında 2x16 GB yapmayı planlıyorum. RAM konusunda önerin varsa değerlendiririm. Ryzen 5 7500F ile 4070 veya 4070 Super’li sistem toplandığını gördüğüm icin bu işlemciyi seçtim, bu seviyede bir ekran kartı benim için yeterli olurdu. 2K monitör aldığımda ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorum. Henüz RAM ve SSD konularında fazla araştırma yapmadım, ama biraz daha bütçem var, yani önerin varsa alabilirim.

Son düzenleme:
Sen bana sor yardımcı oluruz kardeşim elbette. Ben olsam o bütçeye düşünmeden şunu çekerdim:

Max bütçen ne kadar? 33 bine 7600 ve 7800 XT'li sistem vardı birkaç gün önce. 25 bine 4060 almak gerçekten vahim bir durum. 4060'tan mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var, 18 binlik bütçe sistemlerde vs olsa belki ama 25 bine çok fazla. DDR5 alıp daha sonra yükseltme yapacaksan 16 GB 6000MHz CL30 veya muadili (6400 CL32 gibi) gecikmeye sahip tek çubuk alıp daha sonra bire bir aynısından bir tane daha alarak çift çubuğa geçebilirsin. Ama şu anda DDR5 tarafı hala F/P olarak iyi değil o yüzden önermiyorum. Gönderdiğimi alıp daha sonra anakart+RAM+işlemci+GPU'yu bir 10 yıl sonra tümden değişmek daha mantıklı gibi. Bu dediklerimi boşa çıkarabilecek tek şey anakartla uyumlu çok az güç tüketen mükemmel bir F/P AM5 işlemcinin çıkması olur, o zaman 7500F'in yerine direkt onu alıp takabilirsin ve gerçekten güzel bir yükseltme olur, ama bunun gerçekleşmesi kesin değil ve şu an F/P olarak DDR4 + 5600 çok daha önde çıkıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı