Sen bana sor yardımcı oluruz kardeşim elbette. Ben olsam o bütçeye düşünmeden şunu çekerdim:

Max bütçen ne kadar? 33 bine 7600 ve 7800 XT'li sistem vardı birkaç gün önce. 25 bine 4060 almak gerçekten vahim bir durum. 4060'tan mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var, 18 binlik bütçe sistemlerde vs olsa belki ama 25 bine çok fazla. DDR5 alıp daha sonra yükseltme yapacaksan 16 GB 6000MHz CL30 veya muadili (6400 CL32 gibi) gecikmeye sahip tek çubuk alıp daha sonra bire bir aynısından bir tane daha alarak çift çubuğa geçebilirsin. Ama şu anda DDR5 tarafı hala F/P olarak iyi değil o yüzden önermiyorum. Gönderdiğimi alıp daha sonra anakart+RAM+işlemci+GPU'yu bir 10 yıl sonra tümden değişmek daha mantıklı gibi. Bu dediklerimi boşa çıkarabilecek tek şey anakartla uyumlu çok az güç tüketen mükemmel bir F/P AM5 işlemcinin çıkması olur, o zaman 7500F'in yerine direkt onu alıp takabilirsin ve gerçekten güzel bir yükseltme olur, ama bunun gerçekleşmesi kesin değil ve şu an F/P olarak DDR4 + 5600 çok daha önde çıkıyor.

Uzun süredir AMD ekran kartı kullanıyorum ve artık NVIDIA almak istiyorum. Benim için önemli olan DLSS ve ray tracing performansı, bu yüzden 4060 alıyorum; fakat alma sebebim birkaç ay içinde yükseltme yapacak olmam. Bu nedenle işlemciyi AM5 alıyorum; ileride 16K’lık bir X3D işlemciyle değiştirebilirim. 5600 almamamın sebebi ise monitörümün 240Hz olması. Rekabetçi oyunlarda 200-300 FPS aldığını gördüğüm testlerde sınırda gezmek istemiyorum. Arkada birçok uygulama açık bıraktığım için de işlemci gücüne ihtiyacım var. Para konusunda bir sıkıntım yok; çalışıyorum, her ay düzenli gelir elde ediyorum ve giderim yok. Bu nedenle F/P bir kasa istemiyorum.

İleride işlemci hariç her şeyi satıp, NZXT’nin sıvı soğutmalı kasalarından birini ve 4070 Super (eğer 5000 serisi çıkarsa, teknolojilerinden yararlanmak için 4070 Super seviyesinde olan bir 5000 serisi) seviyesinde bir ekran kartı almayı planlıyorum. Şu an alacağım PC’yi ise para biriktirirken oyun oynamak için tercih ediyorum. Sahibinden’de MSI RTX 4060’ı 9.000 TL’ye, 5 ay kullanılmış ikinci el olarak buldum; Galax yerine onu alabilirim.

Aslında şu an yapmak istediğim şey, sistemi satıp yavaş yavaş üzerine eklemeler yapmak. Önümüzdeki ay NZXT kasa ve LCD sıvı soğutucu almayı düşünüyorum. Yani, F/P önemli değil; gözüme hoş gelen, güzel bir kasa yapmak istiyorum. Şu an alacağım sistemde ise ileride yalnızca anakart ve işlemciyi kullanmayı planlıyorum. Geleceğe dönük bir sistem kurmak istediğim için AM5 soketi tercih etmem şart; bu yüzden, ekran kartından kısarak anakart ve işlemciye gereksiz fazla para harcayabilirim.

Neden böyle dediniz acaba? Performanstan dolayı mı yoksa Fiyattan dolayı mı
Dediğim zaman 1 hafta öncesine kadar 20 bine aynı sistemler vardı fiyattan dolayı vahim yani, tabii şimdi gayet normal geliyor maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı