25-26 bin TL'ye laptop önerisi

Adam demişki işlemcisi ekran kartı en iyi bilgisayarı önerin 26 bini geçmesin. Benim attığım sistem 2nizin attığındanda performans olarak yüzde 30 daha iyi sistemler. 26 bini geçmeyen 3080'li laptopu at alayım hemen. Üstteki yorum içinde adam render yapmak istiyorum demiş 8 GB RAM'li laptop atmışsın, anlamayan kim belli oluyor.

8 GB RAM'li laptop atmışsın dediğine bayağı bir güldüm 2.el ne olduğu belli olmayan Casper öneren birinden bu beklenirdi. 8 GB RAM'li laptopun yükseltilmesi çok rahat 2 slot var 32 GB RAM takar geçer.

Excalibur G900 - i7 11800h rtx 3080 40gb ram 1tb ssd Sorunsuz
Bak 40GB RAM'li 3080 laptop yine Casper pazarlıkla 26-27ye bile alırsın çok güçlü hemen alayım 2 ay sonra anakart yansın.

Adam demişki işlemcisi ekran kartı en iyi bilgisayarı önerin 26 bini geçmesin. Benim attığım sistem 2nizin attığındanda performans olarak yüzde 30 daha iyi sistemler. 26 bini geçmeyen 3080'li laptopu at alayım hemen. Üstteki yorum içinde adam render yapmak istiyorum demiş 8 GB RAM'li laptop atmışsın, anlamayan kim belli oluyor.

8 GB RAM'ı arttırmak 5 dakikalık iş hocam. Ama senin attığın soğutması, anakartı, kasası, ekranı yani anlayacağın her parçası çöp olan laptopların parçalarını maalesef istesekte değiştiremiyoruz. Galiba laptopları sadece ekran kartından ibaret falan sanıyorsun. Güncel özelliklerde sıfır sistemler varken neden eski nesil, ikinci el, ne olduğu belli olmayan laptopları alalım? Belki PC'nin üstüne su vs. bir şey döktü, binbir türlü sıkıntısı olabilir neden bu kadar para verip ikinci el alalım? Üstelik sıfırı varken. 15-16k bütçe olsa belki ikinci el bakılabilir ama 20k üstü asla alınmamalı. Sıfır 4000 serisi kartlı sistemler satılıyor bu fiyatlara lütfen biraz mantıklı öneri yapalım.

Kardeşim bu işten anlamadığın o kadar belli ki. Bari başkasını yanlış yönlendirmezsen sevinirim.

Şu ikisinden birini alabilirsiniz hocam. İlk attığım ASUS'u kullanıyorum memnunum. Lenovo da üzmez işlemci olarak daha iyi.
Asus bilgisayarda mimari programlar içinde render alabilir miyim sıkıntı çıkarır mı?

ASUS bilgisayarda mimari programlar içinde render alabilir miyim sıkıntı çıkarır mı?

İki cihazlada rahatlıkla render alınır. İşlemci olarak Lenovo daha iyi. Ama ASUS'un işlemciside güzel. Şu ASUS'ta Ryzen 7 7735HS var. Lenovodakine denk bir işlemcidir. 12450HX 7535HS'den iyidir ama. Tavsiyem 7735HS ASUS TUF'u alın.

İki cihazlada rahatlıkla render alınır. İşlemci olarak Lenovo daha iyi. Ama ASUS'un işlemciside güzel. Şu ASUS'ta Ryzen 7 7735HS var. Lenovodakine denk bir işlemcidir. 12450HX 7535HS'den iyidir ama. Tavsiyem 7735HS ASUS TUF'u alın.

12 GB ram ve 512 ssd arttırımı tahmini ne kadardır?

12 GB RAM ve 512 SSD arttırımı tahmini ne kadardır?

12 GB RAM arttırımı olmaz ya 8 GB ya da 16 GB ekleyin. 8 GB RAM 600 TL civarı, 16 GB RAM da 1800TL civarı. SSD de alıyorsanız 1 TB almanızı öneririm. ben kendi cihazıma şu 8 gb microndan ekledim .

16gb

ssd

Technopat Haberler

Geri
Yukarı