25 bin liraya alınacak en iyi monitör

Hocam konuyla biraz alakasız olacak kusura bakmayın ama G5'te ghosting sorununu sizde yaşıyorsunuz değil mi? Birkaç kişiyle konuştum ama abarttığımı söylediler. Sizin görüşünüz ne monitör hakkında?
Hocam her va panelde ufakta olsa ghosting var burada önemli olan abartılı olup olmaması.Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Gelen panele göre de değişebilir ama ben hiç rahatsız olmadım. Yaklaşık 80-90 cm mesafe var aramda. Her türlü oyunu oynadım sorun yoktu. Benim için değiştirmenin iki sebebi var biri pivot değil diğeri de hdr kalitesi düşük.

Hocam her VA panelde ufakta olsa ghosting var burada önemli olan abartılı olup olmaması. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Gelen panele göre de değişebilir ama ben hiç rahatsız olmadım. Yaklaşık 80-90 cm mesafe var aramda. Her türlü oyunu oynadım sorun yoktu. Benim için değiştirmenin iki sebebi var biri pivot değil diğeri de HDR kalitesi düşük.

Anladım hocam. Ben de kullanıyorum aynı monitörü sanırım VA panel bana göre değil çünkü ben acayip rahatsız oluyorum kullanırken. Cevabınız için teşekkür ederim.

49 inch gocaman hocam sığmazasama en fazla 32 inch alabilirim.
xa85ko673c681.jpg

Hocam ama çok iyi değil mi :D:D

Mini LED OLED'e yakın denebilir ama OLED'in sonsuz kontrast oranına tabi ki erişemez. Yine de insan gözüyle en azından benim gözümde karanlık odada bakınca çok fark gördüğümü söyleyemem. Ayrıca Mini LED, LCD panel olduğu için permanent image retention olarak bilinen statik olarak fazla açık kalınca pixellerin ekranda sonsuza kadar kalması sorunu çok daha nadir yaşanıyor. OLED bu sorunu engellemek adına parlaklık değerlerini çok fazla kısıyor hatta ABL denilen otomatik parlaklık ayarlama kullanıyor bu yüzden LCD parlaklık seviyelerine erişemiyor. Yani biraz da kullanım amacınıza bağlı olarak Mini LED önerebilirim çünkü her teknolojinin kendine has dezavantajları ve avantajları var. Şahsen siyahların OLED ve Mini LED arasında ki farkını ben göremiyorum ama belki sizin gözleriniz daha hassastır. Eğer bilgisayarı iş odaklı kullanacaksanız OLED kesinlikle almayın çünkü statik olarak task bar vs. açık kalınca doğal olarak yanma ihtimali yükselecektir. Ama bu demek değil ki her OLED bu sorundan muzdarip. İnternet üzerinde bazı incelemelerde 3000-5000 hatta 10000 saat açık kalıp pixelleri yanmayan OLED televizyonlar var. Ayrıca Dell bu konu da 3 yıl garanti veriyor diye biliyorum.
Teşekkür ederim hocam.

Valla insanın kanı çekiliyor :)

Bu cihazın 2 kat daha fazla local dimming bölgesi olan ve 8k çözünürlük sunacak yeni modeli bu sene çıkacaktı yanlış hatırlamıyorsam, onu beklemek daha mantıklı olabilir. Ama kur ve vergiler yüzünden fiyatı da 2 kat olursa şaşırmam tabi ki.

Yanlış hatırlamıyormuşum.

Bu cihazın 2 kat daha fazla local dimming bölgesi olan ve 8k çözünürlük sunacak yeni modeli bu sene çıkacaktı yanlış hatırlamıyorsam, onu beklemek daha mantıklı olabilir. Ama kur ve vergiler yüzünden fiyatı da 2 kat olursa şaşırmam tabi ki.

Hocam 8k için de baba bir kart lazım :)

Hocam Neo g7 de titreme sorunu yaşıyormusunuz? Hdr oyun performansı iyi mi?

Katılıyorum. Fiyatı da çok üst olur. Şahsen bu bütçede kesinlikle attığım monitörü alırım, rüya gibi bir monitör.

Hocam 8k için de baba bir kart lazım :)

Hocam Neo g7 de titreme sorunu yaşıyormusunuz? Hdr oyun performansı iyi mi?

Sahip olduğum modelde hiç bir sorun şu ana kadar yaşamadım. HDR performansı özellikle karanlık sahnelerde harika ama parlaklık oyundan oyuna değişiyor. Özellikle Days Gone oynarken parlaklıklar güneş gibiydi ama Marvel's Spider-Man oynarken o kadar parlak gelmedi. Blooming yine oluyor ama sadece küçük yıldız gibi nesnelerde farkediliyor onun dışında VA panelin etkisi ve daha düşük parlaklıklar nedeniyle farkedilmesi neredeyse imkansız. Tabi ki gözünüzle her saniye var mı yok mu kontrol ederseniz görmemeniz mümkün değil ama normal bir şekilde oynarken farkedilmiyor. Film ve video izlerken yine çok başarılı buldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı