25 bin TL i3 12100F RX 6600 XT sistem toplama

Bütçe
20-25 bin TL

nonberk

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle, "Intel i3 12100F" işlemci ve "RX6600 XT" ekran kartına sahip bir sistem toplamayı düşünüyorum ve kasa kullanmak istemiyorum. Uzay sistem yapmaya karar verdim. Bu konuda sistem önerilerinizi ve düşüncelerinizi duymak isterim.

Eklemeyi unutmuşum, anakart olarak ASUS Prime B450 Plus'u kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçeye neden özellikle i3 12100F ve RX6600XT ve neden İntel işlemciye AMD anakart?
Hocam, ekran kartı performansı bakımından AMD ekran kartlarının daha iyi performans sunduğunu düşündüğümden, işlemciyi Intel seçmemin nedeni ise işlemcinin tekli çekirdek bakımından bana göre F/P ürünü olmasıdır. Anakartta ise işlemciyle aynı mantıkla, F/P ürünü olarak bulabildiğim en iyilerinden birini seçmeyi düşünüyorum. Zaten konuyu başlatırken illa bunlar olacak diye başlamadım, sadece sizin düşüncelerinizi ve önerilerinizi beklememdir. Evet, biraz pahalı olabilir ama F/P açısından uygun bileşenler olduğunu düşünüyorum.

Klavye, ekran dahil değilse gereksiz pahalı.

Hocam klavye, ekran, fare ve harici bileşenlerim zaten mevcudumda var.

Son 3-4 ayda ekonominin içinden geçilmesi yüzünden RX 6000 serisi sistem kalmadı neredeyse. En düşük bulabileceğiniz RX 7600 ve RTX 4060 var ve bütçenize en uygun olarak da üstteki gibi 4060 sistemler var. Uzay sistem ve tek tek toplama yerine onları tercih edin.

Son 3-4 ayda ekonominin içinden geçilmesi yüzünden RX 6000 serisi sistem kalmadı neredeyse. En düşük bulabileceğiniz RX 7600 ve RTX 4060 var ve bütçenize en uygun olarak da üstteki gibi 4060 sistemler var. Uzay sistem ve tek tek toplama yerine onları tercih edin

Genelde hazır sistemlerin ekran kartı ve işlemci hariç parçaları kötü oluyor fakat bu attığım DDR5, güzel bir SSD'ye sahip ve kasası falan da kötü değil.

Son 3-4 ayda ekonominin içinden geçilmesi yüzünden RX 6000 serisi sistem kalmadı neredeyse. En düşük bulabileceğiniz RX 7600 ve RTX 4060 var ve bütçenize en uygun olarak da üstteki gibi 4060 sistemler var. Uzay sistem ve tek tek toplama yerine onları tercih edin.
Hocam, kendim toplamayı tercih ederim. Bilişim üzerine okuyorum ve her gün bilgisayar toplamanın verdiği zevki yaşıyorum. Bu yüzden toplamayı tercih ederim. Yukarıda bırakılmış olan bilgisayar dikkatimi çekti, ancak gerçekten kasa kendi başına 3K para. 3K kasaya vermek yerine, monitörümü yükseltmeyi tercih ederim.

Genelde hazır sistemlerin ekran kartı ve işlemci hariç parçaları kötü oluyor fakat bu attığım DDR5, güzel bir SSD'ye sahip ve kasası falan da kötü değil.

Evet, benim de dikkatimi SSD ve RAM çekti. DDR5 RAM kullanılmış olması ve içindeki SSD bileşeninin mükemmelliği gerçekten muazzam. Ancak dediğim gibi, uzay sistem toplamak kasaya verilecek olan paranın başka bir şey için kullanılması daha mantıklı olur, bence.

Hocam, kendim toplamayı tercih ederim. Bilişim üzerine okuyorum ve her gün bilgisayar toplamanın verdiği zevki yaşıyorum. Bu yüzden toplamayı tercih ederim. Yukarıda bırakılmış olan bilgisayar dikkatimi çekti, ancak gerçekten kasa kendi başına 3K para. 3K kasaya vermek yerine, monitörümü yükseltmeyi tercih ederim.
PSU + Kasa ücreti maalesef öyle oluyor. Ama tabii siz bileceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı