25 bin TL mining sistem önerisi

Teşekkür ederim sitelerden kontrol ederek bakacağım. 2. el kart alıp mining yapamaz mıyım yurt dışından daha ucuza geliyor?

2. El kartlarla da mining yapabilirsiniz ancak ülkemizde dolar 1 kuruş artsa fiyatlara %100 zam geldiği için 5-6 yıl önce çıkmış kartlar bile 7-8 bin liraya satılır olmuş. Ekim ayında 4500 liraya aldığım GTX 1080 şu an en ucuz 8000 liraya gidiyor sarı sitede. Aynı kart yurt dışında 350-500 dolara satılıyor. Sıfır almak istiyorsanız da Amazon Japonya tercih edebilirsiniz, oradan aldığınızda da ucuza geliyor.
 
25000 TL'ye. En fazla toplayacağın sistem 70 80 mhs verir. Ekran kartları fiyatları belli. Mhs değerine ortalama 300 TL istiyorlar. Yani 80 mhs bir sistem 24000 TL filan. Oda hazır sistem alır isen. Yoksa alt takım vs derken biraz daha pahalı ya mal olur. Şu anda ekran kartları düşüşte yazın ETH 2.0 herkesi korkutuyor. ETH kendisi de düşüş te. İnsanlar genel de elden çıkarmaya bakıyor. Ama ille de alacağım diyor isen. 2 tane 3060 lhrv2 alırsın o paraya. 70 75 mh filan alırsın ortalama. Alt takım da sağ ol 25.000 tutar. Gelirin değişir. Günlük 5 dolar 4 dolar her neyse artık çünkü elektrik giderde arttı artık. Ayrıca son olarak. 1000 serisi ekran kartlarından uzak durun. Gerek enerji tüketimi gerek eski nesil olduğu için. Mümkün mertebe 3000 serisi almaya çalışın. 3000 serisi bulunamaz ise önce XT sonra RX serisi AMD'ye geçin. 1000 serisini asla tavsiye etmem. 1000 serisi ile yapmaktan sa hiç yapmamanizi öneririm.
 
Son düzenleme:
Ekran kartı fiyatları arttı fakat yine de yapılabilir. O bütçeyle 150-180 mh/s civarı kazım gücüne sahip bir sistem toplanır diye tahmin ediyorum. Bu da günde yaklaşık 7, ayda 200 dolar civarı yapar (ETH kazdığınızı varsayarsak). Elektrik masrafıyla birlikte aylık 2500 lira civarı net getirisi olur diye tahmin ediyorum. Ancak unutulmaması gereken önemli bazı noktalar var. Bunların başında ETH'nin kazım zorluğu geliyor. ETH kazım zorluğu her geçen gün artıyor, her ne kadar şu an mining için en karlı coin durumunda olsa da yakında kazılamayacak duruma gelecek ve diğer coinlere yönelmeniz gerekecek. Bu kazılamayacak hale gelme durumu sonraki hafta da olabilir sonraki yıl da. Bu da şu riski beraberinde getiriyor; eğer ETH kazılamayacak hale gelirse diğer kazılabilen coinler (henüz) ETH kadar karlı olmadıkları için sistemi amorti etme süresi uzayacak ve muhtemelen aylık getirisi neredeyse 2/3 civarına düşecek. Bu da şu anlama geliyor. Siz şu an sistemi kursanız bu sistem (şu anki değerlere göre) kendini 10 ayda amorti edecek ancak sistem kendini amorti edemeden ETH kazılmaz hale gelirse, (çok zor bir ihtimal ancak) dolar düşerse veya (bu da çok zor bir ihtimal ama) ETH düşerse sizin amorti etme süreniz bir hayli uzayacak. O nedenle bu riskleri göz önünde tutmak lazım. Tabii ki paranın tamamıyla kripto borsasına girmek potansiyel olarak daha fazla getiri sağlayabilir ancak kaybetme ihtimaliniz de hayli yüksek. Ben getirisi azalmış çoğalmış umursamam sabit bir getirisi olsun ne olursa olsun diyorsanız mining her zaman mantıklı. Nitekim ETH kazdığınızda ve ETH kazılamayacak hale geldiğinde elinizdeki ETH çok çok daha değerli hale gelecek ve muhtemelen büyük kar edeceksiniz.
Ether şuan en kârlısı değil bu paraya o hash leri alamaz aylık getiri o kadar olması zor bence hiç yapmasın riske etmek istemiyorum yazmış risksiz kazanç varmı Allah aşkına
 

Yeni konular

Geri
Yukarı