25 bin TL render ve Gaming PC önerisi

Bütçe
25000
Hocam renderi profesyonelce almayacaksanız AMD kartlarda fazlasıyla yeterli gelir.
Hayatımı render alarak kazandığımı belirttim. Ayrıyetten de oyun oynayabileceğim bir pc olsun istiyorum. Render odaklı hali hazırda bir setupum var. Bu ayrı bir yerde olacak. Ne render, ne oyun, mid birşeyler yapmak istedim. Neyse kasa alma konusu, şuan için kapalı zaten, aktif konuda NOVA sistemini alan 3-4 kişi bulunuyor.

Amd sistemler sıcak bakmıyorum. Amd alacaklara işlemci 5 bin serisi anakart 5 bin serisi ve ekran kartı da 6 bin serisi almalarını tavsiye ederim. Sistemi satın aldık ama bir haftadır bekliyoruz. Bugünde kargoya vermediler.

Gaming.gen.tr Kargo sorunu var. Bunuda biliyor ve farkındalar da sistem alanlar da beklemek istemiyorum 2 günde gelsin istiyor. Lütfen 5 bin net kar var. Ben 2 hafta beklerimde sorun değil.
Aslında 5bin tl net kar konusu çok net değil. fiyatlar öyle farklı ve değişken ki, bir ürünün gerçek fiyatı yani makul kar oranıyla oluşan gerçek fiyatını anlamak neredeyse mümkün değil. hal böyle olunca yakın zamanda karşılaştığınız en düşük fiyatı baz almak en akıllıca olanı mesela burada 6900xt için incehesap ta 14.300tl fiyatı paylaşıldı. bence hiç bir firma ciddi zarar ettiği bir ürünü 14.300tl fiyattan satışa koymaz. belki çok az sayıda müşteri kazanmak için zararına sattıkları ürünler olabilir fakat dikkat edildiğinde incehesap ve buna benzer birçok firma sürekli bazı ürünlerde ciddi derecede düşük fiyattan ürün satabiliyor. kısaca ben 14.300 tl 6900xt fiyatı belirlerken çok azda olsa kar ettiklerini düşünüyorum. kıyaslama yapıldığında 3070ti nerde 6900xt nerde aralarında dağlar kadar fark var. o zaman 3070ti nin gerçek fiyatının ne olabileceği hakkında ciddi düşünmek lazım. aynen asus tuf gaming kasa ve psu içinde aynı şeyi düşünmek lazım. bazı ürünler örneğin işlemci 12400f (diger işlemcilerde olabilir) gerçekten tutarlı ve aklı başında fiyatlar görüyorum (genellikle) belli başlı sitelerde fiyatı 3400tl civarında , abuk subuk bir sitede 4500tl de görülebilir fakat ciddiye alınabilecek bir site değildir. ama konu ekran kartı vb ürünler olduğunda belli başlı sitelerde bile akıl almaz fiyat farklılıkları oluşuyor.

Bu arada ben siparişi iptal ettim mesut çevik 3070 li bir sistem yapmış 20.000tl. f/p açısından nova ya göre çok daha uygun, dahası 3070 ile 3070 ti arasında ciddi bir elektirik tüketimi farkı var. 3070 230w tdp 3070 ti 290w tdp aralarında fps farkına bakıldığında kayda değer bir fps farkı da yok. nova ya 2700tl daha fazla ödüyordum. kasayı yine 750w yaptım , anakart farklı ama ciddi bir fark yok..

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,
Bende aynı kasayı almayı düşünüyorum. Genel olarak memnun musunuz?
Gaming.gen.tr ile ilgili çok konuşma yapılmış sorun yaşadınız mı?
Bizleride aydınlatırsanız alacaklara yardımcı olmuş olursunuz.
Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba,
Bende aynı kasayı almayı düşünüyorum. Genel olarak memnun musunuz?
Gaming.gen.tr ile ilgili çok konuşma yapılmış sorun yaşadınız mı?
Bizleride aydınlatırsanız alacaklara yardımcı olmuş olursunuz.
Teşekkürler.
Gaming.gen.tr kötü değil. En büyük sorunu hazır sistemleri 10 gün gibi sürelerde de gönderdiği oluyor. Onun dışında başka bir sorun yok.

Geldi ama 1 hafta sürüyor beklemeyi göze alıyorsun al. İlgileri iyi ben beğendim sitelerini sistem sağlam kargoda öyle sorunsuz oyun oynuyorum şu an al derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı