25 bin TL'ye 1080p sistem toplama

Bütçe
25000

syozkn07

Kilopat
Herkese selam arkadaşlar.
Benim derdim sıfırdan PC toplamak değil ancak ona benzer bir şey.
Mevcut bilgisayarımda 1600 AF işlemci ve 1070 Ti ekran kartı var. Bunlara müşteri buldum ve satacağım.
Aynı zamanda da 165 Hz 1080p monitörüm var ve bundan çok memnunum.
Şimdi derdime gelelim;
Ryzen 1600 AF işlemcim olduğu için AM4 soket bir anakartım var. Derdim bu anakartı ve monitörü değiştirmeden bilgisayarımı güncellemek.
Dedim ki değiştiriyoruz madem bayağı bir süre beni yormayacak bir ekran kartı alayım. 3080 veya 6800XT ilgimi çekti fiyatı itibarıyla. 20 bin lira civarlarında çözebilmem nedeniyle.
Ben mi sektöre çok uzak kaldım yoksa ekran kartı teknolojisi çok farklı bir boyuta mı geldi bilmiyorum ama 1080p oynayacağım dediğimde bu ekran kartlarını besleyebilecek işlemci bulamıyorum.
Online hesaplayıcılardan baktığımda bu kartlara AM4 uyumlu hangi işlemciyi denersem deneyeyim bottleneck gösteriyor.
Amacım şu:
4K'da bile güçlü olan bu kartları 1080P'de kullanıp yüksek FPS'ler almak, bunu yaparken de işlemciden dolayı bottleneck yememek. Yani gideyim en baba oyunu 165 FPS ile oynayayım. Derdim FPS olmasın. Madem bu kadar güçlü bu kartlar, RDR 2 oynayayım ama 165 FPS'de oynayayım. Hem ileride 2K veya 4K monitöre geçmek istersem de sıkıntı yaşamayayım.
Şimdi koskoca piyasada 3080'i besleyecek bir AM4 soketli Ryzen 7 falan yok mu? Ekran kartları bu kadar mı güç kazandı?
Yoksa bu bottleneck calculator siteleri işi biraz abartıyor mu?
Var mı acaba şu işlemciyi al sıkıntı yaşamazsın diyeceğiniz bir işlemci?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Düzenleme: 3060 ve 4060 bakmamamın nedeni dediğim gibi high end bir ekran kartı alıp daha uzun süre beni götürmesini istemem.
Düzenleme 2:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda aslında benim yapmak istediğimi yapmış bu arkadaş. Aşağı yukarı baştan sonra izledim ve işlemci darboğazı göremedim. Web sitelerine baktığımda ise bu işlemci ile ağır bir darboğaz uyarısı veriyor. Ben mi bir şeyleri kaçırıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı