25 bin TL'ye 4K IPS monitör önerisi

Bütçe
25000 TL
Dell S2725QS ile AOC U27G4R arasında kararsız kaldım. O yüzden sordum. Özellikleri bakımından AOC daha iyi ama ekranın panel kalitesi hangisi daha iyidir bunu kıyaslayabileceğim bir platform var mı acaba?
Öyle bir platform yok. Ama kendi yorumum var. İkisinin de incelemesine baktım çünkü.

Öyle bir platform yok. Ama kendi yorumum var. İkisinin de incelemesine baktım çünkü.
Monitörler için Tuv Eye Comfort değerleri var. Bunlar ne kadar güvenilir değerlendirmeler? Tercih yaparken ciddiye almalı mıyım? Dell'in iyi bir değeri var.

Monitörler için tuv eye comfort değerleri var. Bunlar ne kadar güvenilir değerlendirmeler? Tercih yaparken ciddiye alınır mı? Dell'in iyi bir değeri var.

Göz sağlığı için kağıtüstünde faydalı olduğu yazıyor bende bilmiyorum; pazarlama mı, yoksa gerçekten bir faydası mı var belirsiz.

Açıkçası tepki süresi bakımından kötü olan bir monitör de oyun oynamanın gözler için faydalı olacağını pek sanmam. Hareket halinde görüntü fazla bulanık olacak. Ayrıca tepki süresi kötü olduğundan hantal bir oyun oynamış olacaksınız. Araya bir de ghosting ekleyin. Bana pek mantıklı gelmiyor. Bir de renk gamutunda da feragat edeceksiniz.

Göz sağlığı için kağıtüstünde faydalı olduğu yazıyor bende bilmiyorum; pazarlama mı, yoksa gerçekten bir faydası mı var belirsiz.

Açıkçası tepki süresi bakımından kötü olan bir monitör de oyun oynamanın gözler için faydalı olacağını pek sanmam. Hareket halinde görüntü fazla bulanık olacak. Ayrıca tepki süresi kötü olduğundan hantal bir oyun oynamış olacaksınız. Araya bir de ghosting ekleyin. Bana pek mantıklı gelmiyor. Bir de renk gamutunda da feragat edeceksiniz.
Ben genelde önceliğim yazılım, ui tasarım sonra oyun için düşünüyorum. Zaten monitörü Mac'de kullanacağım. GeForce Now kullanıyorum. Oyun konusunda genelde BF1 oynuyorum. Şu anki laptop'um 8 senelik ve ekran 60hz. Şimdi baktım ayrıca 27 ms miş. Bu ekranla oyunuda hiç fena oynamıyorum. Şu an en kötü monitör bile olsa bana çağ atlatacak :D Evet AOC hertz, ms değerleri daha iyi ama Dell'inde avantajları var. Örneğin kontrast Dell'in daha iyi. AOC 8 bit renk verirken, Dell 10 bit. Dell bana daha uygun ve özellikler daha dengeli gibi geldi. Ayrıca 2 bin TL daha ucuz. Uzun lafın kısası Dell'i tercihe edeceğim. Çok teşekkür ederim yardımınız için :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Screenshot_20251119_233438_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Eki Görüntüle 2607536

10 bit demesinde bir yanlışlık olmasın, yada başka bir şey olabilir. Çünkü 120hz değeride yanlış. İlk attığınız videonun kitguru blogunda inceledim 8 bit olarak belirtmişler. Farklı yerlerede baktım hep 8 bit.

10 bit gözüküyor. 120hz de açılabiliyor demek ki. Nvidia denetim masası görüntüsü resimde mevcut.
Screenshot_20251119_235640_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

İndirime girerse bunu da almak mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı