25 Senelik öğretmen ne kadar maaş alır?

Öğretmeninin maaşını merak etmiş olabilir.

Belki sene geçtikçe zam alıyor olabilirler ondan sormuş olabilir.

Bende 25 yıllık durumu orta halliden iyice bir öğretmen akraba örnek gösterilerek arkadaşın öğretmen olması konusunda yol gösterilmiş olabilir mi acaba diye düşündüm şimdi. 25 olmasa da 10 yılı devirmiş ek iş yapmak zorunda olan öğretmen yakınlarım, arkadaşlarım var. İşleri çok da kolay değil. Ve yıpratıcı bir meslek olduğunu düşünüyorum. Gerçekten gönül de vermek gerekiyor bence.
 
Sadece ek ders değil, bunun nöbetçi oluşu falan var. Ayrıca belli ders saati sayısı var, onu aşınca yine ek ücret falan dahil oluyor.
Belli saati aşınca ek ücret alınmaz hocam hatta tam tersi ücret ödenmez. Sinifcilar 18 branşlar 15 saat zorunlu ders alir maaş karşılığı bunun üzerine girilen her ders ek ücret demektir. Ancak branş öğretmenleri haftalık 30 saatten fazla derse giremezler. Diyelim ki 15 saat zorunlu 16 saat de ek ders aldılar sadece +15 saatin parası ödenir geri kalan 1 saate para alamazsiniz.(bu sadece ek ders icin geçerli, nöbet, kurs gibi durumlar hariç )Bir de bunlara ek kurslar var. Onlar içinde her bir saate 2 saatlik ek ders ücreti odenir. Hiçbir okulda 15 saat dersle yetinmek mümkün olmadığı için genelde 30 saate tamamlanır, bu da haftalık 15 saat ek ders demek. Nöbet vs de ek ders olarak yazılır. Kısacası çok çok istisnai durumlar hariç ek ders almayan öğretmen yok gibi bir şeydir. Hatta ek dersi dolmayan öğretmenlere başka okullardan görevlendirme falan yapılır.
 

Geri
Yukarı