250 SR mı yoksa Küba TK03 mü?

Şu an bende TK03 mevcut. 700km 6 aylık makine. İzmir'e taşındım ve Osmaniye'den buraya getirmeyi ya da satıp İzmir'de ikinci el 250sr almayı düşünüyorum.
Şu da bir ayrı konu para biriktirmek istiyorum. Parayada kıyamıyorum. Evlenmek için bir birikimim yok. Siz olsanız ne yapardınız? Fikirleriniz için teşekkürler.

Tk 03 nasıl motor memnun musunuz bende düşünüyordum bir ara.

250 sr alırsan daha da çamura bulanırsın. Daha çok masraf, kötü bir motor, tork desen yok, keyif desen yok, bujisi zinciri patlayacak yarın iki katı masraf açacak sana, 1500K'mde bir bakım yapacaksın, benzini vs.

Zengini işi bunlar. Güzel bir gelirin varsa devamlı şekilde o zaman alınır, binilir bu motorlara. Önce onu hallet. Evlenmek için birikimim yok dedin. Harcamaya kıyamıyorum dedin. Düzgün bir iş fikri oluştur sıfırdan iş kur demiyorum fakat paranı bir şekilde çalıştırmalısın. Parana para katmalısın. En basitinden pazarlarda bardakta mısır satan insanları örnek verebilirim 15, 20 bin gibi düşük bir sermaye ile girip 10 TL'ye mal ettiği bardakta mısırın bardağını 50, 60, 70 TL'den satıyor, günlük 3000 TL kadar, haftalık 20, aylık 80,90 k rahat para kazanıyorlar.

Böyle işlere gir bana kalırsa gidip motor alırsan rezil olursun. Rezillik çekersin.

+ 250 sr Çin. Çok kroniği var. Ucuz, piyasası ölü motor. Alırken üzülürsün satarken ayrı üzülürsün, sürerken bujisi patlıyor, zinciri kopuyor ucuz parça çünkü hepsi. İbre gidiyor yağmurda, türlü türlü sıkıntılar. Rolanti ayarı bozuluyor durduk yere...

Yeni motor alma paranı sana çalışacak şekilde kullan. 150k ile iyi şeyler yaparsın.

Ha diyorsun ben paramı motora basacağım. Bu işin içindeyim o bütçeye NS200 alınır. D250 alınabilir. NS200 daha iyidir pişman etmez yakın zamanda kullandım, torku vs çok güzel motor R25'ten inince R25 torkunu aratmamıştı bende. Hem az yakar hem parçası boldur. NS200 alınır. 250 sr alma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı